4e Divisie: HBS had er meer uit kunnen halen bij Zwaluwen dan gelijkspel

HBS moest zich zien te herstellen van de teleurstellende nederlaag van vorige week thuis tegen Capelle. De tegenstander was zaterdag ook niet de gemakkelijkste: Zwaluwen Vlaardingen uit. Kansen om de volle buit mee te nemen waren er, maar na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een stand van 2-2 aan.

Tekst: Ton Beije

HBS had het duel bij Zwaluwen uitstekend kunnen starten en al binnen een minuut op een 0-1 voorsprong kunnen of eigenlijk moeten staan. Manuel Francisco verzuimde echter alleen voor doelman Nicolas Harksen van Zwaluwen Vlaardingen (die tussen de palen stond in de plaats van de inmiddels vertrokken Jari Puister) te scoren. Aan de andere kant kreeg ook Zwaluwen een prima mogelijkheid via O’Neal Maatsen, maar de bal werd recht op doelman Luc Vurens geschoten. HBS mocht ook van geluk spreken dat een foutje van Ebi Broug niet werd afgestraft.

Kansen

Hoewel Zwaluwen in de eerste helft een overwicht kende, kreeg HBS toch weer mogelijkheden om de leiding te nemen. Sieb Verheul kwam in kansrijke positie, Luca van Leeuwen mocht van net buiten de zestien ongehinderd op doel schieten en Mink Hueting deed weinig met een vrije trap vanaf een prima positie. Ook Ebi Broug kreeg nog een goede schietkans. Kansen te over voor de Kraaien, maar nog geen doelpunten.

Hobbelig

Na bijna een half uur spelen liep Thomas van Waesberge tegen een gele kaart aan, toen hij een overtreding beging. HBS wilde combineren, maar dat bleek niet eenvoudig op het hobbelige natuurgrasveld in Vlaardingen. Pjotr Jongste van de thuisploeg probeerde het nog een keer, maar vond doelman Vurens op zijn weg. Zeven minuten voor rust was er dan toch het openingsdoelpunt. Niet voor HBS, maar voor de gastheren. Op aangeven van Maatsen scoorde Gerson Pisas de 1-0. Toch ging HBS met een gelijke stand rusten, want in de slotfase van de eerste helft bracht Mink Hueting met een pegel van zo’n dertig meter de 1-1 op het bord.

Evenwicht

In de tweede helft waren de ploegen meer in evenwicht. Al snel keek HBS weer tegen een achterstand aan. Binnen vier minuten hielp Pjotr Jongste, geholpen door een foutje van doelman Vurens, Zwaluwen aan een 2-1 voorsprong. Niet veel later wist HBS toch weer op gelijke hoogte te komen door een treffer van Niels van Pelt (foto): 2-2. Pech had HBS daarna bij een inzet op de lat, maar even later geluk dat de bal niet in het Haagse doel verdween bij een gevaarlijk indraaiende hoekschop, waarbij de bal op het laatste moment van de lijn werd gehaald.

Paal

Sieb Verheul probeerde het met een lobje over de te ver voor zijn doel staande Harksen, maar de lob was net te kort. Zwaluwen Vlaardingen probeerde in de laatste tien minuten nog een overwinning te forceren, maar ook nog hachelijke momenten voor het doel van de thuisploeg. Een vrije trap van Niels van Pelt leverde niets op, een kopbal van Mink Hueting werd van de lijn gehaald en invaller Brayen Bröcker raakte de paal. De bal mocht er niet meer in en zo stond het bij het laatste fluitsignaal nog 2-2 en had HBS het gevoel twee punten te hebben laten liggen.