2e klasse C: SVC’08 kan geen vuist maken in slecht duel

Er viel niet veel te genieten op het sportpark van CSW. Twee ploegen die rond de dreigende streep van de nacompetitie bivakkeren maakten die plaats op de ranglijst qua spel niveau volledig waar. Dat het duel in een gelijkspel eindigde was dan ook geheel in overeenstemming met het spelbeeld.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 moest het doen zonder de geschorste aanvoerder Jordy de Bruin, iets wat de organisatie in de ploeg vooral achterin niet ten goede kwam. Zijn vervanger Pepijn Knoester speelde overigens naar behoren. SVC’08 begon redelijk aan de wedstrijd. Zo kwam Youssef Massaoudi goed door in het centrum maar werd zijn schot geblokt. Niet veel later stoomde Bart Markering op rechts op en zijn diagonaal ingeschoten bal kon ternauwernood met de voet uit het doel worden getikt door keeper Rahim Gök. De daaruit voortkomende corner leverde alsnog de voorsprong op voor SVC’08. De bal belandde tussen een mêlee van spelers voor de voeten van Coen Soonieus die van dichtbij inschoot: 0-1.

Na dit doelpunt gebeurde er niets noemenswaardig tot aan de veertigste minuut toen CSW uit het niets langszij kwam. Bij een ongevaarlijke situatie net buiten de punt van het strafschopgebied viel de bal voor de voeten van Emanuel Emma’s. Hij tikte de bal over doelman Wesley van der Wel die geheel onnodig zijn doel verlaten had:1-1.

Na rust zette CSW een tandje bij. De fysiek sterke ploeg ging hard de duels aan en SVC’08, dat al met veel half fitte spelers in het veld stond, had daar duidelijk moeite mee en kwam nauwelijks nog aan goed voetbal toe. In de tweeënvijftigste minuut kreeg Stijn Molenaar een goede kans om met het hoofd de thuisploeg op voorsprong te brengen. Dat dit de laatste doelkans van de wedstrijd was, zegt genoeg over het spelpeil. Het bleef in deze wedstrijd bij 1-1.