Vrouwen Eredivisie: ADO Den Haag Vrouwen boekt overtuigende zege op Telstar

Na het onnodige puntenverlies in Zwolle schoot ADO Den Haag Vrouwen zaterdag tegen Telstar weer met scherp. De Haagse defensie stond voor het vierde achtereenvolgende competitieduel de tegenstander niets toe.

Foto’s: Franca Dobbe

Voor zo’n tweehonderd fans in het Bingoal Stadion maakte ADO Den Haag Vrouwen vanaf de eerste balomwenteling geen geheim van haar aanvallende intenties. Binnen een minuut kopte Nikki IJzerman uit een prima voorzet van Louise van Oosten juist naast. De gasten kregen daarna bijna geen moment de gelegenheid zich aan de Haagse druk te ontworstelen. De kansen voor het doel van Steen stapelden zich op. IJzerman stelde de doelvrouw met een schot op de proef. In de rebound zag ook Shanique Dessing haar inzet gestopt. Nadat Lobke Loonen buiten het strafschopgebied door de sluitpost was gestuit, probeerde Van Oosten het met een lob. De bal kon ternauwernood tot corner worden verwerkt. Daaruit kopte Loonen naast.

Een volley van de Haagse topscorer uit een volgende hoekschop werd geblokt. Het zou toch niet weer één van die dagen worden? Nee dus. In de zeventiende minuut combineerden Loonen en Dessing zich flitsend door de Velsense afweer. Loonen mocht het laatste zetje geven en haar ploeg voor de tiende maal dit seizoen op 1-0 zetten. Daar wilde de thuisploeg het niet bij laten. Een schot van Bo Vonk wist Steen te keren. Bij een volgende Haagse hoekschop was het wel weer prijs. Dessing draaide de bal in, Loonen zag haar kopstoot nog gekeerd, maar via het hoofd van Lysanne van der Wal belandde de bal alsnog tegen de touwen: 2-0. Dat Telstar met die stand de rust haalde, kwam omdat een nieuwe kopbal van Loonen op aangeven van Van Oosten werd gestopt.

In het tweede bedrijf joeg ADO Den Haag door op meer. Dessing verschafte zichzelf met een steal een prima kans. Haar uithaal ging naast. Aan de overkant stichtte Telstar voor het eerst gevaar. Barbara Lorsheyd zag het schot van Gomez van de lat terugstuiten. De ploeg van de trainers Stephan Vos en Alex Scholte was nu gewaarschuwd. Kort na het uur brak Loonen randje buitenspel door. Uit haar trekbal joeg Van der Wal de bal met het linkerbeen exact in de kruising: 3-0. Met haar twee treffers werd zij uitgeroepen tot Powergirl Radio Powervrouw van de wedstrijd.

De Haagse vrouwen wilden het er niet bij laten. Een voorzet van Manon van Raay wist Remijnse maar net uit het doel te houden. Vervolgens stuitte Van Raay op de keepster. Vrijgespeeld door Loonen kon Nikki IJzerman alleen op het doel af. Haar schot eindigde op de vuisten van Steen. Vijf minuten voor tijd viel toch nummer vier toen de goalie niet bij een tikkie terug kon. Daarna waren de invallers Gina VIehoff (stop) en Ilham Abali (twee keer geblokt) nog dicht bij een treffer. Het bleef uiteindelijk bij 4-0.

Opstellingen

ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd (captain) – Vonk, Noordermeer, Douma, Nelemans – Van der Wal (64. Raaijmakers), Van Raay (83. Eijken) – Van Oosten (75. Abali), Loonen (83. Viehoff), Dessing (64. Vande Velde), IJzerman

Telstar vrouwen:
Steen – Van de Pol, Donker, Remijnse, Ridder, Gomez, Van der Vlist, Kira, Lagcher, Wolters, Nottet

(Bron: ADO Den Haag – Roeland Gelink)

(Klik HIER voor meer foto’s van ADO Den Haag Vrouwen-Telstar)

Lees verder