O23 2B: Forum Sport wint derby van RKAVV, Quick verslaat FC Skillz

Quick blijft bovenin goed meedraaien in de strijd om promotie na de zege op stadsgenoot FC Skillz. RKAVV liet een lelijke steek vallen in de derby tegen Forum Sport. De Voorburgers waren met 2-0 de betere ploeg. sv Den Hoorn verloor van Nieuwerkerk.

sv Den Hoorn O23 – Nieuwerkerk O23

Voor eigen publiek speelde sv Den Hoorn een prima eerste helft en ging met een 2-1 stand aan de thee. Kay Zhe van Es nam beide treffers van het team van trainer Merijn Verdouw voor zijn rekening. In de tweede helft moest sv Den Hoorn de winst aan de tegenstander laten. Met twee doelpunten greep Nieuwerkerk een 2-3 overwinning.

Quick (H) O23 – FC Skillz O23

De Haantjes startten niet scherp aan het duel en FC Skillz profiteerde hier na drie minuten van. Kevin Adebesin tekende voor de 0-1. De wedstrijd ging daarna op en neer zonder hoogstaand voetbal. Na rust zette Quick de bezoekers meer onder druk, maar kreeg FC Skillz twee enorme kansen, maar wist die niet te verzilveren. De ploeg van trainer Bas Toet bleef druk zetten en kon Leandro Tantaro de gelijkmaker in de touwen werken. De wedstrijd leek op een 1-1 eindstand af te gaan, maar Ted Kuijt scoorde op aangeven van Benjamin Boers vlak voor tijd de 2-1.

Forum Sport O23 – RKAVV O23

De thuisploeg kon in de openingsfase goed onder de hoge druk van RKAVV uit voetballen. Toch kwam de meeste dreiging vanuit RKAVV, maar de Leidschendammers konden de zeer geconcentreerd keepende Bhor Grötzinger niet passeren. Uit een mooie combinatie in de twaalfde minuut kwam Forum Sport op 1-0 door Ayoub El Yaagoubi. Met gedisciplineerd spel drong Forum Sport RKAVV steeds meer naar achteren, maar de stand bleef 1-0.

Ook na de thee domineerde de ploeg van Rodny Caster het spel ook al had RKAVV meer balbezit. Met een slimme actie wist Juan Sebastián Navia Romero de 2-0 op het bord te krijgen. Forum Sport speelde het duel daarna gecontroleerd uit en nestelde zicht op de vijfde plaats, twee punten achter RKAVV.