1e klasse C: Wippolder weer kopje onder tegen Valken’68

Het Delftse Wippolder ging als koploper richting Valkenburg. De gasten waren voornemens om het deze beurt tegen Valken’68 beter te doen dan de drie voorgaande ontmoetingen.

Foto’s: Wouter Dill

Zonder een viertal vaste krachten lukte het Wippolder deze keer om langer het hoofd boven water te houden. De thuisploeg had het meeste balbezit en creëerde een drietal kansen, maar veel verder leek Valken’68 niet te komen. In de 35e minuut kwam daar verandering in en was het Duncan Lagerberg (ex-Blauw Zwart) die vanuit een corner de 1-0 kon binnenkoppen. Nog voordat Wippolder de rug kon rechten lag het tweede doelpunt erin. Over rechts kwam de bal in de kluts op de achterlijn en de goede voorzet was een prooi voor Samet Arikan, die voor het doel vrij de 2-0 kon binnenschieten.

In de rust probeerde trainer Mark Moen een herstelactie in te zetten. Vorige week kwamen de Delftenaren vanuit een 0-2 achterstand terug tot 3-2, maar deze middag bleek Valken’68 van een ander kaliber. De eerste tien minuten na rust probeerde Wippolder met man en macht er nog een wedstrijd van te maken. Twee goede kansen van Berto en Dominico de Vree leverden niets op en daarna was de koek op. Wippolder liet zich de kaas van het bekende brood eten en Valken’68 verruimde via goed veldspel en een aantal uitvallen de score. In een tijdsbestek van tien minuten lagen de 3-0, 4-0 en 5-0 erin. Er werd op een aantal momenten te slap ingegrepen en Valken’68 beheerst over een uitgebalanceerde groep en was erg effectief in de afronding deze wedstrijd.

Met een drietal kaarten voor de thuisploeg dacht Daley Uythof van Wippolder een kwartier voor tijd ook een gele prent te krijgen, maar de verder goed leidende scheidsrechter Luijtgaarden vond het ruw spel en kwam met een rode variant op de proppen.

Het laatste kwartier probeerden de bezoekers de schade verder te beperken en zal de medische staf overuren moeten gaan draaien om de groep weer wat vollediger te krijgen. Vorige week was het Wippolder dat als ‘gelukkige’ uit de speelronde kwam en deze week deden Forum Sport en Valken’68 goede zaken door de gelijke spelen en het verlies van een aantal concurrenten om de bovenste plekken.