Futsal: FC Westland te sterk voor Futsal Rotterdam

Afgelopen vrijdag traden de zaalvoetballers van FC Westland aan in de Rotterdamse topsporthal tegen Futsal Rotterdam. Waar FC Westland nog in de achtervolging is voor het kampioenschap, bevindt de ploeg uit de Maasstad zich in de onderste regionen van de 1e divisie B. Echter lagen de krachtsverhoudingen, zeker de eerste helft, niet ver uit elkaar. Na een 1-2 ruststand klaarden de Westlanders in de tweede helft de klus en wonnen overtuigend met 3-8.

Tekst: Peter Botman

Futsal Rotterdam begon sterker aan de wedstrijd maar stuitte veelvoudig op de sterk keepende Barry Botman, die uiteindelijk na negen minuten in de rebound geen verweer had op de 1-0. FC Westland wist deze achterstand binnen de minuut om te draaien in een 1-2 voorsprong. Eerst was het de uitblinkende debutant Sinan Keskin, op aangeven van Yassin Irzi, vervolgens waren de rollen omgedraaid en was Irzi trefzeker.

Initiatief

Na rust nam de ploeg van James Dhanai (foto) meer het initiatief en was het efficiënter voor het doel van de Rotterdammers. FC Westland wist de eindscore op 3-8 te bepalen en trakteerde het publiek voornamelijk op veel mooie zaalvoetbalaanvallen. Sinan Keskin, de voormalig speler van Quick, Jong Ajax en Jong FC  Utrecht gaf zijn visitekaartje af bij zijn debuut en scoorde voor FC Westland driemaal. Nabil Hadui en Anouar Attal Haoui waren tweemaal trefzeker, Yassin Irzi en Mo Maatoug maakten beiden met één doelpunt de acht vol.

Komende vrijdag, 15 maart, speelt FC Westland weer thuis in Sporthal Hoge Veld. Om 21.30 uur is Bristol Team uit Bergen op Zoom dan de tegenstander.

Lees verder