Ron Jans in ‘Goedemorgen Eredivisie’: ,,Thomas Duivenvoorden is een interessante trainer”

Lovende woorden zondagochtend in het ESPN-programma ‘Goedemorgen Eredivisie’ richting hoofdtrainer Thomas Duivenvoorden van Quick Boys en uitgesproken door de nestor van het Nederlandse trainerskorps, Ron Jans, tegenwoordig hoofdtrainer van FC Utrecht.

Tekst: Peter Petit

Jans kreeg in het praatprogramma van presentator Milan van Dongen de vraag voorgeschoteld of hij nog jong trainerstalent in ons land ziet rondlopen en zo ja, wie dat dan is, waarop Jans met de naam van de trainer van Quick Boys kwam. Jans liet weten dat Duivenvoorden onlangs drie dagen in de keuken van FC Utrecht mee heeft mogen kijken en dat hij hem in die korte periode heeft leren kennen als een uiterst leergierige coach, die ook een duidelijke mening heeft. ,,Kortom, een interessante trainer”, aldus Jans.

Thomas Duivenvoorden

De 37-jarige Duivenvoorden, net zoals veel andere trainers in ons land bewonderaar van de Italiaanse trainer Di Zerbi van Brighton & Hove Albion, was als trainer actief bij de jeugd van VVSB, Wilhelmus, Alphense Boys en ADO Den Haag. Na een periode assistent te zijn geweest bij vv Katwijk werd Duivenvoorden eindverantwoordelijke bij EMM’21 en sv Den Hoorn. Door zijn prestaties bij zijn laatste club, FC Rijnvogels, kwam Duivenvoorden in beeld bij Quick Boys, waar hij sinds het seizoen 2023-2024 werkzaam is. Momenteel staat Quick Boys onder zijn leiding derde in de Tweede Divisie.

Lees verder