Wilhelmus stelt Cyrille Wismans aan als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen

Cyrille Wismans (op de foto met rechts voorzitter Peter Veldhuizen) zal volgend seizoen als hoofdtrainer van het eerste elftal van Wilhelmus fungeren. ,,Zijn aanstelling markeert een belangrijke stap vooruit voor onze club en we kijken uit naar de veelbelovende toekomst onder zijn leiding”, aldus het bestuur.

Cyrille Wismans (48) heeft een mooie staat van dienst als voetballer, bij onder meer Tonegido en Wilhelmus. Zijn betrokkenheid bij Wilhelmus gaat echter verder dan zijn voetbalcarrière. Als voormalig trainer/coach van de Onder 17 van Wilhelmus vorig seizoen heeft hij een diepgaand begrip van de club en haar jeugdopleiding.

Verenigde Staten

Wismans is met het trainersvak in aanraking gekomen in de Verenigde Staten, waar hij training gaf aan diverse jeugdteams in Denver, Colorado. Zijn officiële intrede in het trainersvak vond plaats ruim tien jaar geleden, waarbij hij zijn UEFA B/TC2 als trainer behaalde in de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam. ,,Wismans deelde zijn visie voor de toekomst van Wilhelmus, benadrukkend dat hij streeft naar een consistente doorstroom van spelers vanuit de eigen jeugd naar het eerste elftal. Hij gelooft dat voetbal niet langer draait om systemen of formaties, maar om een overkoepelend spelidee en spelprincipes”, aldus  het Wilhelmus-bestuur.

Leidend

Deze principes zullen leidend zijn voor de tactische uitvoering op het veld. De kersverse hoofdtrainer benadrukte ook het belang van een sterke samenwerking binnen de trainersstaf. De huidige trainers, Piet Gelauf en Steven Verstraten, zullen – tot genoegen van Wismans – ook komend seizoen deel uitmaken van de staf. Hun solide basis legt de fundering voor een veelbelovende toekomst en draagt bij aan een positief seizoen.

Lees verder