KNVB-districtsbeker: Eindstation van mooi avontuur voor Graaf Willem II VAC in Ridderkerk

Derdeklasser Graaf Willem II VAC moest in de achtste finale buigen voor RVVH, maar de ploeg van trainer Jan de Jong jr. (foto) kan terugkijken op een mooi bekerseizoen. Na de poulewinst schakelde Graaf Willem II VAC Alphense Boys uit in de eerste ronde. Daarna moesten ook NSVV en Westlandia eraan geloven.

Graaf Willem II VAC deed het eerste half uur goed mee tegen RVVH, maar kreeg het daarna even moeilijk. Namens de thuisclub, uitkomend in de Vierde Divisie, scoorde Gino Stolk de openingstreffer na bijna een half uur. Kort daarna was ook Wessel Verhaar voor de gastheren trefzeker: 2-0.

Kansen

In de tweede helft bleven de doelpunten lang uit. Beide teams kregen wel kansen, maar wisten die niet te verzilveren. In de derde minuut van de blessuretijd kwam de ploeg van trainer Jan de Jong terug in het duel door een treffer van Bob Huiskes: 2-1. Een minuut later echter maakte RVVH aan alle onzekerheid een einde door een treffer van Gino Stolk: 3-1.