KNVB-districtsbeker: Wippolder moet in Leiderdorp buigen voor RCL

Wippolder wist het ver te schoppen in de strijd om de KNVB-districtsbeker, maar vond uiteindelijk haar Waterlo in Leiderdorp, waar de formatie van trainer Mark Moen (foto) met 3-0 onderuitging tegen RCL.

Tekst: Ton Beije

De wedstrijd begon niet best voor Wippolder, want al binnen tien minuten keken de Delftenaren tegen een 1-0 achterstand aan. Na tekort terugspelen vanuit het middenveld werd RCL de eerste treffer ‘cadeau gedaan’: 1-0. In de rust werden er wat noten gekraakt. Ondanks de afwezigheid van een flink aantal sterkhouders, moeten er op z’n minst duels aangegaan worden en moesten de blauw-witten in staat zijn om los te komen van de tegenstander en scherper voor het doel te handelen.

Intenties

Na rust leken de intenties goed, maar lagen de 2-0 en 3-0 binnen een kwartier in het doel achter keeper Koen Buijze. Hierna wisselden de beide trainers Hein van Heek (RCL) en Mark Moen (Wippolder) veelvuldig, maar bracht dit geen verandering meer in de stand.

RCL plaatste zich met deze overwinning bij de laatste acht en Wippolder kan zich nu volledig gaan richten op de competitie.