KNVB-districtsbeker: Forum Sport door winst op Nieuwenhoorn naar kwartfinale

Forum Sport heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de KNVB-districtsbeker. De equipe van trainer Bas Steffens bleef tegen Nieuwenhoorn met 1-2 aan de positieve kant van de score.

Tekst: Jean Nederlof

Het elftal van trainer Steffens leverde een puike prestatie door voor de derde keer een elftal uit de Vierde Divisie te verslaan. Eerder werden Westlandia (zo) en Zwaluwen Vlaardingen verslagen en nu dus Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis. En het betrof tot nu toe alle drie de keren een uitwedstrijd, waarbij Forum Sport dus wel haar visitekaartje heeft afgegeven.

Verrassend

De wedstrijd was amper drie minuten bezig toen Hayden Bergen (foto) met een verrassend schot de bal achter de Nieuwenhoorn-doelman liet verdwijnen: 0-1. Niet veel later was er een vrije trap voor Forum Sport op zo’n twintig meter van het vijandelijke doel. Haitam el Marid schoot de vrije trap loepzuiver in de verre bovenhoek: 0-2. Diezelfde Haitam el Marid kreeg nog een enorme kans om de 0-3 aan te tekenen, maar alleen voor de doelman lukte dat net niet. Bij Nieuwenhoorn was er enige frustratie en dat vertaalde zich in het zich verbaal en fysiek afreageren en een aantal gele kaarten. Een paar minuten voor rust deed Nieuwenhoorn via Lukas Hamann wat terug: 1-2. De spanning was daardoor terug in de wedstrijd.

Inzet

Na rust een aandringend Nieuwenhoorn, maar een fel strijdend Forum Sport. Door collectief heel veel inzet te tonen werden de aanvalsgolven van Nieuwenhoorn onschadelijk gemaakt. Het laatste kwartier was bij Nieuwenhoorn de pijp leeg en kreeg Forum Sport vijf heel grote kansen om de score uit te breiden. Dat lukte door vooral goed keeperswerk van de Nieuwenhoorn-goalie echter niet.

Maar toen scheidsrechter Groenendijk na zes extra minuten affloot, was de ontlading bij Forum Sport groot. Een heel goed resultaat en de Voorburgers wachten nu af wie de volgende opponent wordt, waarbij de club nu eens hoopt op een thuiswedstrijd.