KNVB-districtsbeker: FC ’s-Gravenzande onderuit tegen RKAVV

Dinsdagavond speelden competitiegenoten RKAVV en FC ’s-Gravenzande tegen elkaar in de strijd om de districtsbeker West II. RKAVV deed dat door de eerste wedstrijd met 6-0 te winnen van Floreant, vervolgens werd SJZ uitgeschakeld, de wedstrijd eindigde in 1-1, maar na het beter nemen van de penalty’s gingen de Leidschendammers door. Verder was er een 3-1 winst op Valken’68. FC ’s-Gravenzande was in de eerste ronde vrij en won in de tweede ronde met 4-0 van Vredenburch en in de derde werd SHO-2 met 5-0 verslagen.

Tekst: Jan Hoogenraad          |      Foto’s: Pieter Vermeer

Eerder in de competitie verloor FC ’s-Gravenzande op 11 november 2023 thuis van RKAVV met 0-3, dus er was nog wat goed te maken voor de ’s-Gravenzanders. Maar het zijn bekerwedstrijden, dat is vaak toch weer wat anders met soms onvoorspelbare uitslagen.

Goede start

In de eerste vijfentwintig minuten was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Dat leverde ook wat kansjes op. Uit een vrije trap schoot Stefan Bruijn naast en Yuri Westhoff zag zijn inzet over de lat gaan. Roy van Beek leek ook nog kansrijk te worden, maar raakte de bal verkeerd. Na een kwartier was het voor RKAVV Edwin Agyare die kon inschieten, maar werd door de ’s-Gravenzandse verdediging weggewerkt. Hierna werd de thuisploeg sterker en mocht na bijna een half uur spelen Wesley Goeman voor RKAVV een vrije trap nemen, die hij goed inschoot, maar Jurrian Jouvenaar voorkwam een voorsprong voor de thuisploeg. Een inzet van Remco Overdevest werd vervolgens van de lijn gehaald en Wesley Goeman schoot net naast. Maar de voorsprong voor RKAVV kwam er in blessuretijd alsnog toen Yani Bouras de bal achter doelman Jurrian Jouvenaar schoot: 1-0.

Nadat RKAVV eerst nog een prima kans kreeg die door de ‘s-Gravenzandse doelman tot hoekschop werd verwerkt, was het in de 55e minuut wel raak. Edwin Agyare bracht RKAVV op een 2-0 voorsprong na een snelle uitbraak. Hierna ging FC ’s-Gravenzande op zoek naar de aansluitende treffer, maar zat het in de afwerking niet mee. Yuri Westhoff kopte de bal recht in de handen van doelman Mike ten Kroode en een schot van Roy van Beek werd ook door hem gepakt. In de 82e minuut voorkwam doelman Jurrian Jouvenaar een grotere achterstand door met zijn vingertoppen nog net de bal tot hoekschop te tikken op een inzet van Yani Bouras. Nadat de bal na een schot van Sil van Ooijen door de RKAVV-doelman was gepakt en Gino Creutzburg nog een keer over het doel schoot, was het kort voor tijd Frank Broos die een penalty mocht nemen na een overtreding op Gino Creutzburg in het strafschopgebied. De elfmetertrap werd echter door RKAVV-doelman Mike ten Kroode gestopt.

Toch deed in de laatste minuut FC ’s-Gravenzande nog wat terug toen in een vol strafschopgebied Zeger van Antwerpen de 2-1 kon binnentikken. Direct hierna vond RKAVV kennelijk dat het dan maar einde wedstrijd moest zijn en ging de veldverlichting uit. Na een paar minuten ging die toch weer aan, probeerde FC ’s-Gravenzande nog langszij te komen in de resterende tijd, maar in de stand kwam geen verandering meer en is het bekertoernooi afgelopen voor FC ’s-Gravenzande en gaat RKAVV naar de volgende ronde.

Spelersgroep RKAVV:
Mike ten Kroode, Jubilee Djan, Shelton Wijngaarde, Robin Steffens, Edwin Agyare, Khashayar Saeb, Remco Overdevest, Wesley Goeman, Xavier Akinrinbola, Dion Hooi, Yani Bouras, Nick Gardenier, Job Rijkens, Tomas da Palma Horta, Desire Mugara Ruhindwa, Daan van Gaalen.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Ardi Luijendijk, Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Bram Sommeling, Yuri Westhoff, Angelo Zwirs, Stefan Bruijn, Roy van Beek, Twan van Meerten, Frank Broos, Sil van Ooijen, Zeger van Antwerpen, Gino Creutzburg.

De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Stanley van Lith, geassisteerd door Alex Jansen en Sjaak Voogt.

Lees verder