Nieuwsflits Derde Divisie

In de rubriek Nieuwsflits brengt Haaglanden Voetbal ook periodiek info over de Derde divisie waar regiogenoot Quick in uitkomt.

Tekst: Peter Petit

Jurrian van Poelje is niet langer hoofdtrainer bij Derde Divisionist Kloetinge. Het bestuur van de Zeeuwse vereniging heeft dinsdagavond met onmiddellijke ingang afscheid genomen van de inwoner van Maastricht. De reden van zijn plotselinge vertrek is volgens het bestuur van de Bevelandse club gelegen in het feit dat Van Poelje werkafspraken niet na zou komen. Voor de leiding van Kloetinge was dit aanleiding om de hoofdtrainer met onmiddellijke ingang op non-actief te stellen. De 47-jarige hoofdtrainer zou na dit seizoen al bij Kloetinge vertrekken, hij gaat in Veldhoven bij UNA aan de slag.

Van Poelje kende een succesvolle periode bij Kloetinge, waar hij sinds 2022 werkzaam was als opvolger van Marcel Lourens. Kloetinge werd afgelopen seizoen kampioen in de Vierde Divisie en mag zich momenteel in de Derde Divisie een stevige middenmoter noemen met 34 punten uit 24 wedstrijden, goed voor lijfsbehoud. Volgend seizoen is de van Excelsior Rotterdam afkomstige Rogier Veenstra hoofdcoach bij Kloetinge. Wie zaterdag de taken van Van Poelje overneemt in de competitiewedstrijd tegen TEC is op dit moment nog onzeker. Naar verwachting nemen de assistenten van Van Poelje, Hicham Benhammon, Marcel Kole, keeperstrainer Jacco van der Schee de taken van de geboren Middelburger Van Poelje tot aan het eind van dit seizoen over.

Lees verder