HV Toernooi – O23 Cup: RKDEO en Quick overtuigend naar volgende ronde

In het Haaglanden Voetbal Toernooi om de O23 Cup hebben de O23-teams van zowel RKDEO als Quick zich overtuigend geplaatst voor de volgende ronde. RKDEO ontdeed zich van Scheveningen en Quick was te sterk voor FC ’s-Gravenzande.

Tekst: Ton Beije     |      Foto’s: Sander de Hollander

RKDEO Onder23 – Scheveningen Onder 23

RKDEO startte voortvarend, want al in de vierde minuut liet Jesper Zaalberg de 1-0 aantekenen. Hij kopte de bal na een vrije trap van Ruchir Gobind bij de eerste paal binnen. Ook de tweede Nootdorpse treffer liet niet lang op zich wachten. In de twaalfde minuut wist Gobind bij de eerste paal wel raad met een voorzet van Tim van Elk en schoot de 2-0 binnen.

Halverwege de eerste helft kreeg Scheveningen O23 een mogelijkheid iets terug te doen, maar de bezoekers hadden de pech dat een inzet van Gabriël Martina afketste op de buitenkant van de paal. Vijf minuten later viel de aansluitende treffer dan toch. Uit een vrije trap bij de zijlijn vlak bij de achterlijn van RKDEO zag Sven Tuijt kans de bal in het Nootdorpse doel te werken: 2-1. Bij die stand gingen de beide ploegen ook de rust in.,

Bijna halverwege het tweede bedrijf bracht RKDEO O23 de marge weer op twee treffers. Jesper Zaalberg veroverde de bal op hoek van het strafschopgebied, trok naar binnen en schoot laag binnen: 3-1. Een kwartier voor tijd was de strijd definitief beslist. Een schot van Hidde Colle van RKDEO vanaf de achterlijn werd niet goed verwerkt door Scheveningen-doelman Derishawn Semwell. Hij liet de bal los en deze verdween via zijn handen in het eigen doel: 4-1. De vijfde Nootdorpse treffer was alleen nog van belang voor de statistieken. Robin Zwaan reageerde goed op een lange bal van Emre Cicik. De Scheveningse defensie bleef staan voor buitenspel, maar arbiter Van Dis liet doorgaan en de 5-1 eindstand was een feit.

FC ‘s-Gravenzande O23 – Quick O23

Quick was de betere ploeg, maar had bij rust maar een bescheiden 0-1 voorsprong te pakken. Uit een bal van Anwar Ouled Lhaj Amar kon Boris van de Wiel scoren. In de tweede helft zette Quick een tandje bij en liep uit naar een 0-3 stand. Van der Wiel nam ook de tweede treffer voor zijn rekening uit een strafschop, waarna Alex Verhage de 0-3 op het bord zette. De Westlandse formatie van trainer Davy van Vliet kwam uit een hoekschop nog terug tot 1-3 dankzij Ray Bredero. Het laatste woord was aan Quick. Boris van der Wiel zorgde met zijn derde treffer voor een 1-4 eindstand.