Warming-up 2e klasse D: Vitesse Delft hoopt tegen sc Monster op ‘schrikeffect’

Het blijft spannend in de tweede klasse D. Door het puntenverlies van koploper CION kon sc Monster het gat verkleinen naar drie punten. Ook won DHC dan eindelijk in het nieuwe kalenderjaar. Komend weekend komen de clubs in de regio weer in actie.

Tekst: Marlon Taal

Oliveo speelde afgelopen weekend weer teleurstellend gelijk. Ditmaal tegen HBSS (1-1). Komend weekend gaan de mannen van trainer Willem van der Smit aantreden tegen Berkel. Eerder dit seizoen werd het een spectaculair duel tussen de twee ploegen. Oliveo zal moeten winnen om aansluiting te houden met de bovenste concurrenten.

Sportclub Monster kon afgelopen weekend profiteren van de nederlaag van de koploper door in Berkel te winnen met 0-3. Zaterdag neemt de ploeg uit Monster van trainer Marc Dijkhuizen (foto) het op tegen Vitesse Delft, dat in eigen huis verloor van Nieuwerkerk. 1-2. Bij de Delftenaren ontbreekt op de bank trainer Ronald Hes. Het bestuur nam deze week voortijdig afscheid van hem. De club hoopt op een ‘schrikeffect’.

Einde

Westlandia won in Naaldwijk van de huidige koploper CION met 2-0. Komend weekend gaan de Naaldwijkers op bezoek bij Nieuwerkerk. De thuisploeg beleeft tot nu toe een prima tweede seizoenshelft. Voor Verburch kwam er afgelopen weekend een einde aan een mooie reeks met overwinningen. In Schiebroek ging de ploeg uit Poeldijk met 3-2 onderuit. In dezelfde streek neemt Verburch het het komend weekend op tegen de hekkensluiter Hillegersberg.

Tot slot DHC. De mannen van de club aan de Brasserskade konden dan eindelijk de eerste driepunter binnenslepen van dit jaar. In eigen huis werd gewonnen van Hillegersberg. 1-0. Zaterdag zal de ploeg van het trainersduo Burak Uyar en Wim Baggerman op jacht gaan naar de volgende overwinning tegen HBSS. De twee ploegen hebben beide zestien punten.

 

 

Lees verder