Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Vorm van de dag wordt beslissend”

Het moeizaam scoren van RKAVV werd dinsdag jl. ‘losgelaten’ in de KNVB-districtsbekerwedstrijd tegen competitietegenstander FC ’s-Gravenzande. De 2-1 winst is goed voor het vertrouwen om ook tegen koploper en komende tegenstander ASWH te scoren en een goed resultaat te halen.

Tekst: Pieter Donath

Twee weken geleden speelde RKAVV in Vlaardingen 0-0 tegen Zwaluwen. De week daarvoor werd thuis ook niet gescoord tegen RVVH (0-2). Kansen creëren en scoren gaat de laatste weken niet goed. RKAVV is hierdoor op de ranglijst gezakt naar de twaalfde plaats met 23 punten uit 20 wedstrijden. ASWH (Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht) doet het dit seizoen veel beter. De ploeg staat duidelijk op de eerste plaats en heeft slechts veertien doelpunten moeten incasseren. Dit is de helft van het aantal van de thuisclub. Belangrijke pion hierin is Edon Fetahi, die een paar seizoenen terug voor RKAVV speelde. De inwoner van Leidschenveen is aanvoerder en heeft een belangrijk aandeel is de solide verdediging van ASWH. De club wil na de degradatie van vorig seizoen weer terugkeren naar de Derde Divisie, waarin slechts één seizoen werd gespeeld. ASWH werd in 2021 nog tweede in de Tweede Divisie. Trainer Peter Klomp (foto) van RKAVV put vertrouwen uit de winst tegen FC ’s-Gravenzande en hoopt op een goed resultaat tegen ASWH.

Hoe kijk je terug op bekerwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande?

,,Qua resultaat uiteraard tevreden, maar ons spel aan de bal kan en moet beter. Verdedigend staan we steeds beter en is er balans binnen het team. Tel daarbij op dat we weer scoren wat natuurlijk de belangrijkste basis is om wedstrijden te kunnen winnen.”

Is het moeilijk scoren nu opgelost?

,,Scoren is en blijft toch iets ongrijpbaars. Afgelopen dinsdag hebben we twee keer gescoord en daar zijn we blij mee. Maar daarnaast zijn er ook twee ballen van de lijn gehaald en hebben we met name in de tweede helft voldoende mogelijkheden gehad om meer goals te maken. We creëren nog steeds en maken er twee. Dat geeft in ieder geval vertrouwen en een goed gevoel, maar we moeten in de eindfase nog wel wat stappen maken.”

Hoe sterk schat jij ASWH in, want ze krijgen weinig goals tegen?

,,ASWH heeft haar kwaliteiten als team en individueel inmiddels wel bewezen. Het is geen onverslaanbare ploeg, maar wel een zeer degelijke en altijd scorende ploeg. Het wordt wederom een zeer pittige wedstrijd waarin wij uitgaan van onze eigen kracht. Kansen zullen over en weer gecreëerd worden dan zal het spel in de eindfase beslissend gaan worden Hopelijk gaan wij daar beter mee om.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen ASWH?

,,Ik denk dat beide ploegen elkaar aardig in evenwicht kunnen houden. ASWH wil haar grote voorsprong behouden en wij willen weg uit de situatie waarin wij onnodig terecht zijn gekomen. De vorm van de dag zal wederom beslissend zijn.”

Lees verder