Warming-up 3e Divisie: Jonathan Jonk (TOGB): ,,Thuis extra krachten aanboren”

Komende speelronde ontvangt TOGB het Zeeuwse Hoek. In de heenwedstrijd werd in oktober 2023 een remise overeengekomen: 2-2.

Tekst: Ron Fruining

Nadat Jay Zandbergen TOGB op 0-1 had gezet, was het de beurt aan topschutter Schalkwijk van Hoek. De gepasseerde spits trof tweemaal doel, leek de matchwinnaar te worden, maar zag dat het duel onbeslist eindigde door een late treffer van Talib Azaroiali, die hiermee TOGB een punt bezorgde. Het is het enige gelijkspel deze competitie voor de mannen van TOGB-coach Jonathan Jonk (foto).

Klachten

Op sportpark Het Hoge Land zal de bal om stipt 18.00 uur voor het eerst gaan rollen. Bij TOGB keert Jay Zandbergen terug na een schorsing. Doordat er nogal een aantal spelers met lichte klachten rondloopt, is momenteel niet duidelijk wie er wel en wie er niet beschikbaar zijn. Trainer Jonathan Jonk hierover: ,,Zaterdag weten we pas wie er allemaal inzetbaar zullen zijn. Afgelopen week voor het duel met Gemert bleek een aantal spelers last te hebben van kleine pijntjes. Wellicht zijn deze verholpen en hebben we ruime keus. We zullen zien wie er beschikbaar is.”

Eerste keer

Hoek is voor de eerste keer te gast in Berkel en Rodenrijs. De Zeeuwse formatie met een groot aantal Belgische spelers en trainers in de gelederen, zal de overwinning behaald bij Unitas een vervolg willen geven met drie punten. Hoek, de huidige nummer acht van de ranglijst, heeft drie punten meer dan nummer dertien TOGB. Het laat zien dat de verschillen in de Derde Divisie tussen de meeste ploegen niet heel groot is. Ook gastheer TOGB zal de overwinning op Gemert graag voortzetten met nog een driepunter.

Extra krachten

Jonk: ,,De drie punten tegen Gemert kwamen voor mij niet onverwacht. Ik weet dat wij thuis altijd extra krachten aan kunnen boren. Ondanks dat wij een aantal spelers moesten missen en er ook een aantal van de spelers die startten niet de gehele wedstrijd kon spelen, lieten de wissels zien het niet minder te doen. Ook zaterdag willen we voor eigen publiek de punten pakken. Lukt dit dan is een langer verblijf in de Derde Divisie realistisch.”

Lees verder