Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Rustig blijven en vertrouwen houden”

Scheveningen kwam vorig weekend niet voor de punten in actie. Wel benutte trainer John Blok (foto) het vrje competitieweekend voor het spelen van een oefenduel tegen TAC’90. Zaterdag wacht de Houtrust-bewoners de niet gemakkelijke uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC. Al is in deze Tweede Divisie geen enkele wedstrijd een ‘makkie’. Scheveningen snakt in ieder geval naar een ‘driepunter’.

Tekst: Ton Beije

John Blok over dat oefenduel van vorige week: ,,We hebben inderdaad bij het gastvrije TAC’90.Deze wedstrijd was bedoeld om de jongens die wat minder gespeeld hebben, weer meer speelminuten te geven. Vooral voor de jongens die van langere blessures terugkomen was dat lekker.”

Lastig

Zaterdagmiddag gaat Scheveningen op bezoek bij Kon.HFC. Op voorhand al een lastige klus, maar ze zitten wellicht in een flow na de winst op Katwijk. Blok: ,,Kon.HFC is inderdaad sowieso een lastige tegenstander omdat ze een wat andere veldbezetting hebben. Ze spelen vanuit een zeer goede organisatie en ook met veel energie en loopvermogen. Knap hoe ze er weer in zijn geslaagd enkele zeer talentvolle spelers in te passen in de basiself. Al met al een ploeg die lastig te verslaan is en gezien de wedstrijd tegen Katwijk ook echt in vorm is.”

Discussie

Wat herinner de Scheveningen-trainer zich van de thuiswedstrijd en wat verwacht hij nu voor duel? Blok: ,,Dat was thuis een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarin KHFC in het eerste deel van de wedstrijd de overhand had en wij in het tweede gedeelte, zeker na de rode kaart van KHFC. Vooral onze gelijkmaker in de laatste minuut van de blessuretijd gaf na afloop nog een hoop stof tot discussie.”

Vertrouwen

Trainer John Blok is over het spel – ook na de winterstop – vaak niet ontevreden. Voor het moreel en het vertrouwen zou het lekker zijn als dat ook een keer in punten tot uitdrukking komt en dat de ploeg zichzelf beloont. Blok: ,,Dat is zeker zo. Tegen Spakenburg, Quick Boys en Jong Sparta zijn we tegen terechte nederlagen aangelopen. In de andere wedstrijden hebben we vooral onszelf tekortgedaan door op beslissende momenten kansen niet te benutten of een verdedigende fout te maken. Vooral op momenten dat het even niet gaat zoals verwacht, moeten we rustiger blijven en vertrouwen houden in onze eigen kwaliteiten.”

Wie zijn er tegen Kon.HFC niet beschikbaar? ,,David Kappel en Mehmet Aldogan zijn geblesseerd en Mitchell de Vlugt is geschorst”, aldus Blok.

Lees verder