Nathan Aké en Jerdy Schouten bij Oranje, Zirkzee ontbreekt wegens blessure

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn selectie bekend gemaakt. Quinten Timber is daarin een nieuw gezicht. Ook Joshua Zirkzee zat bij de voorlopige selectie, maar moest afhaken vanwege een blessure. Het debuut van de oud-jeugdspeler van ADO Den Haag, nu actief voor Bologna, laat dus nog even op zich wachten.

Tekst: Ton Beije

Tot de selectie van Koeman behoren nog wel twee spelers die een verleden hebben bij ADO Den Haag. Nathan Aké (foto), tegenwoordig spelend bij het Engelse Manchester City, begon in 2001 bij Wilhelmus in de jeugd en stapte in 2003 over naar de ADO Den Haag-jeugd in het Zuiderpark. Ook Jerdy Schouten, nu PSV, droeg in het verleden het ADO Den Haag-shirt tijdens zijn periode in de jeugd en het Beloftenteam.

Na een langere tijd van afwezigheid keren terug in de selectie doelman Marco Bizot, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Koeman selecteerde 26 spelers voor de oefenwedstrijden tegen Schotland en Duitsland.

Programma

Nederland speelt vrijdag 22 maart een oefenwedstrijd tegen mede EK-ganger Schotland. De aftrap in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is om 20.45 uur. De ontmoeting tussen EK-host Duitsland en Nederland, dinsdag 26 maart in Deutsche Bank Park in Frankfurt, begint ook om 20.45 uur.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder