4e klasse D: MSV’71 wint kelderkraker tegen Deltasport, effectiever Maasdijk zet SEV opzij

SEV kon tegen Maasdijk geen vervolg geven aan goed prestatie van vorige week. In en tegen Maasdijk werd een 4-1 nederlaag geleden. MSV’71 pakte drie broodnodige punten tegen staartploeg Deltasport (5-1) en VDL zag Kees Ketting vroegtijdig vertrekken na twee keer ‘geel’, maar leverde met tien man een teamprestatie met een 0-3 zege tegen DHL als resultaat.

Tekst: Peter Petit

Maasdijk – SEV

Na een redelijke eerste half uur kwam de thuisploeg op 1-0 met als maker van het doelpunt wie anders dan Nick van Vliet. De tweede helft begon met een veelbelovend SEV, maar ondanks alle inspanningen slaagde de ploeg van hoofdtrainer Arjan Kortleven (foto) er niet in om de gelijkmaker te forceren. In de zeventigste minuut kwam Maasdijk op 2-0 door een benutte strafschop van Nikki Krouwers. Na dit doelpunt leek het geloof van SEV te zijn gebroken, wat resulteerde in nog twee tegendoelpunten. De 3-0 kwam uit een mooie aanval, afgerond door topscorer Scott van den Graaf van Maasdijk. Uit een corner knikte Nick van Vliet zijn tweede en Maasdijks’ vierde goal binnen. Tommy van de Berg van SEV slaagde er nog in om de eer te redden door een laat doelpunt te scoren, waardoor de eindstand op 4-1 kwam.

DHL – VDL

Al in de tweede minuut scoorde VDL-icoon Kees Ketting de 0-1, wat tevens de ruststand was. Na zijn tweede gele kaart zat de wedstrijd er voor Ketting op, maar met tien man had VDL nog steeds het betere van het spel. In de 68e minuut maakte Senna Penning de 0-2. Na een heerlijke actie van diezelfde Senna Penning, maakte Reinder van Heijningen de 0-3. Man of the match: keeper Sjors de Bruijn van VDL.

MSV’71 – Deltasport

Een afgetekende zege van MSV’71 tegen degradatiekandidaat Deltasport. Voor de thuisploeg scoorden Ricardo de Jager (2x), Christian van der Pol, Jeremy van Loenen. Het vijfde doelpunt kwam uit een eigen doelpunt van Deltasport.