4e klasse C: DUNO wint burenderby tegen ODB

DUNO mocht zich de winnaar noemen van de burenderby tegen ODB. Het duel tussen sv Erasmus en Quick kende geen winnaar. GDA herpakte zich na vorige week en won bij sv Houtwijk.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk (bijdrage Eric de Wit)   |    Foto’s: Eric de Wit

sv Houtwijk – GDA

sv Houtwijk heeft in de eerste seizoenshelft al eens gewonnen van GDA en wist dus dat winst mogelijk was. In de eerste helft was niet te zien dat GDA de overhand had wat je gezien de stand misschien wel zou verwachten. De thuisploeg maakte een stabiele indruk en maakte het de GDA-defensie bij tijd en wijle nog lastig. Na 32 minuten kwam GDA toch op voorsprong. Nick Selier testte voor de eerste keer de Houtwijk-doelman Ruthson Jeroen Everitz. Selier schoot van buiten het strafschopgebied en gaf Everitz het nakijken: 1-0.

In de tweede helft werden de duels wat pittiger en namen langzaamaan ook de onderlinge irritaties wat toe, iets wat je in een derby kunt verwachten. Na zo’n tien minuten gespeeld te hebben kwam de thuisploeg met de schrik vrij nadat een vrije trap van GDA op de paal werd gekopt. Halverwege de tweede helft kreeg sv Houtwijk een grote mogelijkheid om langszij te komen, maar doelman Alessandro Visser maakte zijn doel goed klein en redde uiteindelijk met de hak van zijn schoen. sv Houtwijk kreeg weer wat meer vat op het spel, maar kon niet voorkomen dat het tegen een nieuwe tegentreffer aanliep. Invaller Jayden van Zoelen schoot een kwartier voor tijd de 0-2 binnen na een assist van Stephan de Ruiter.

De duels werden hierna harder en de sfeer in en buiten het veld werd wat grimmiger. Met nog zo’n tien minuten op de klok voelde de scheidsrechter zich door opmerkingen vanuit het publiek bedreigd en besloot na een mislukt overleg met beide aanvoerders het spel te staken. Na een kleine tien minuten keerde hij terug op het veld en werd de wedstrijd uitgespeeld zonder verdere escalaties. Door deze nederlaag zakt sv Houtwijk naar een achtste plaats en GDA heeft inmiddels acht punten voorsprong genomen op de nummer twee.

sv Erasmus – Quick

Quick kwam sterk uit de startblokken en Tobias van Emst schoot in de beginfase zijn ploeg al op voorsprong: 0-1. sv Erasmus was gelijk wakker geschud en begon een tegenoffensief. Na een ongelukkige bal op de lat voor sv Erasmus was het aan de andere kant weer Quick met een kans, maar die werd ook gemist. De kansen waren over en weer, maar toch ging Quick de kleedkamer in met een voorsprong. sv Erasmus kwam scherp en fel de kleedkamer uit en begon gelijk druk te zetten op de uitploeg. Quick moest hier even van bijkomen, maar die tijd gaf sv Erasmus de tegenstander niet. Jabrane el Youssefi schoot de thuisploeg weer op gelijke hoogte: 1-1. Niet lang na de gelijkmaker schoot Ibi El Assili de thuisploeg op voorsprong: 2-1. Quick had minder kansen in de tweede helft, maar wist dat het moest scoren om nog een punt uit dit duel te halen. In de slotfase slaagde Quick er toch nog in om via John Henry Maasbach de 2-2 te maken.

DUNO – ODB

DUNO en ODB zijn buren maar ook rivalen en nu was het dan eindelijk de dag van de vruchtenbuurtderby. De derby trok veel mensen en het mooie weer hielp hier ook bij. Al snel na het beginsignaal was DUNO vol druk aan het zetten op de ODB-verdediging. ODB had hier zichtbaar moeite mee, maar kwam goed weg omdat DUNO twee keer scoorde, maar beide keren ging de scheidsrechter in op het vlagsignaal van zijn ODB-assistent. Tot groot ongenoegen ook van de thuisploeg. ODB ging wat terug doen, maar DUNO was erop gebrand een doelpunt te scoren. Dat lukte Mo Simsek, die de gastheren aan de leiding bracht: 1-0. ODB ging nu wat meer druk zetten op DUNO en Desley Zwiers zorgde bij ODB voor de gelijkmaker: 1-1. Beide ploegen gingen dus met een gelijke stand de kleedkamer in. In de tweede helft begon DUNO weer fel aan de wedstrijd en er ontstonden meerdere kansen die werden gepakt of naast gingen. ODB kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart en het duel werd even stilgelegd. ODB moest hierna dus met tien man verder, maar ging toch op zoek naar een voorsprong. DUNO wilde juist profiteren van het ondertal van ODB en zocht de aanval. Tijdens één van die aanvallen speelde Siwan Keles de bal af op Tim van Zweden die de bal op doel schoot. De keeper van ODB was te laat en zo stond DUNO op voorsprong: 2-1. ODB gooide nog wat wissels in de strijd, maar tevergeefs. DUNO mag zich de winnaar van deze vruchtenbuurt derby noemen, die overigens in goede banen werd geleid door de jonge scheidsrechter.