3e klasse B: Ariston’80 duidelijke winnaar in derby, opnieuw zege Blauw-Zwart

Ariston’80 en Blauw-Zwart zijn aan een opmars bezig. De studenten versloegen Concordia met ruime cijfers en de Wassenaarders wonnen hun derde duel op rij. Schipluiden verstevigde haar derde plaats met een zege op HMSH. PGS/VOGEL en Duindorp sv hielden elkaar in balans.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Franca Dobbe

Concordia – Ariston’80

Het Delftse onderonsje werd een duidelijke prooi voor Ariston’80. Het team van trainer Martin de Graaf won na een 0-2 ruststand met 0-4 van Concordia. Karel Wittekoek en Eloy van Kessel waren voor de rust scherp in de afwerking. Bouwe van de Poel en Jorge Bonekamp scoorden na de hervatting. Ariston’80 staat na de terechte zege op een achtste plaats.

Schipluiden – HMSH

In een eenzijdig duel kreeg Schipluiden veel kansen en kon HMSH daar weinig tegenoverstellen. Pas in de tweede helft kon de thuisploeg de score openen. Niels Boks nam de 1-0 voor zijn rekening, waarna invaller Rik Schilperoort voor de 2-0 tekende. Sjoerd Boks miste nog een penalty namens Schipluiden.

PGS/VOGEL – Duindorp sv

In de eerste helft golfde het spel op en neer op Ockenburgh. Duindorp sv ging dankzij een treffer van Clay Hoekstra in de 35e minuut met een 0-1 voorsprong de rust in. De bezoekers leken de winst ook over de streep te trekken, maar in blessuretijd kwam PGS/VOGEL toch nog op gelijke hoogte. Uit een strafschop scoorde Rami Abdelrazak de 1-1.

Laakkwartier – Blauw Zwart

Al na drie minuten nam Blauw-Zwart de leiding in het duel dankzij een treffer van Kay Kronenburg. Laakkwartier kreeg daarna kansen om te scoren, maar de bal wilde er niet in. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft voerde Blauw-Zwart de druk op en kreeg even later een strafschop. Raymond Vosse was trefzeker van elfmeter: 0-2. Na de hervatting was het merendeel van de kansen voor Laakkwartier, maar alleen Karam Boukhari kon het net vinden: 1-2. Door de derde overwinning op rij staat Blauw-Zwart nu op een negende positie.

(Klik HIER voor meer foto’s van Concordia – Ariston’80)