2e klasse D: Westlandia klimt naar de derde plaats, OLIVEO krijgt flink klop

Verburch stelde teleur met een gelijkspel tegen hekkensluiter Hillegersberg. OLIVEO kwam van een koude kermis thuis in het duel met streekgenoot Berkel. De ploeg uit Pijnacker leed een forse nederlaag. Westlandia schudde Nieuwerkerk af en staat nu op een derde plaats op flinke afstand van koplopers CION en Sportclub Monster.

Roland van der Linden

Nieuwerkerk – Westlandia

De Naaldwijkers openden het duel met het meeste balbezit en kregen de eerste goede kans in het duel. Tim van der Voort zag zijn schot geblokt worden door een verdediger van Nieuwerkerk, dat op de counter loerde. Met iets meer dan een kwartier gespeeld moest doelman Tim Janssen handelend optreden bij een schot van Nieuwerkerk. Even later viel de 0-1. Tim van der Voort was trefzeker. In het vervolg van de eerste helft werd niet meer gescoord. Dennis Verbeek zag zijn schot nog wel net over het doel gaan. Na de thee waren de kansen in eerste instantie voor Nieuwerkerk, maar het spel werd daarna van beide kanten slordiger. In de slotfase werd er nog twee keer gescoord. Lars van den Berg nam eerst de 0-2 voor zijn rekening, waarna Nieuwerkerk vlak voor het eindsignaal nog terugkwam tot 1-2.

Hillegersberg – Verburch

Verburch schoot prima uit de startblokken. Vince van der Knaap schoot in de eerste minuut al een bal van Miquel van Dijk in de touwen: 0-1. Het spel werd daarna minder aan Poeldijkse zijde, maar het leverde in eerste instantie geen tegentreffer op. Vlak voor rust was het wel raak voor Hillegersberg, waardoor de ruststand 1-1 werd. In de tweede helft kwam het team van trainer John Zuijderwijk (foto) zelfs op achterstand, maar sloeg meteen terug. Justin de Kok trok de stand gelijk: 2-2.

OLIVEO – Berkel

Op eigen veld kwam OLIVEO na iets meer dan een kwartier op een 0-1 achterstand en weer een klein kwartier later kon Berkel ook juichen voor haar tweede treffer. OLIVEO kon voor het rustsignaal geen verandering aanbrengen in de 0-2 achterstand. Na de doelwisseling werd het er niet beter op. De bezoekers konden nog drie treffers aan hun totaal toevoegen, waardoor OLIVEO met een 0-5 nederlaag op het veld achterbleef.