1e klasse C: Die Haghe blameert zich en verliest van sv Nootdorp

In een wedstrijd die gewonnen had moeten worden gaf Die Haghe in de tweede helft niet thuis en daar maakte sv Nootdorp gretig gebruik van en het wist met 3-0 te winnen van een door de ondergrens zakkend Die Haghe.

Tekst: Wim van de Graaf         |    Foto’s: Alex Pronk

Het spelbeeld van de laatste drie wedstrijden gaf vooraf een geruststellend gevoel bij de formatie van trainer Marcel Koning. Ook de thuisploeg was de laatste weken redelijk op dreef en trainer Jeroen Struijs had zijn spelers het belang van deze degradatiekraker in de oren laten knopen. Bij Die Haghe ontbrak aanvaller Sebastiaan van der Starre. Hij was woensdag vader van een zoon geworden. Ook de geblesseerde Haagse spelers Junior Nelson, Roy van der Ven en Nicky Linnenbank konden niet van de partij zijn. De eerste grote kans na twee minuten was voor de thuisploeg maar een kopbal van spits Mitchell Abdoel miste het doel op een haar na. Een minuut later kreeg ook Die Haghe een geweldige kans, maar Desley Koegler joeg – oog in oog met de Nootdorpse doelman – de bal te gehaast naast.

Na een kwartier spelen loste een geelhemd een hard schot dat een prooi werd voor doelman Justin van Look van Die Haghe. Vlak hierna moest Kevin Badmus zich bij Die Haghe met een enkelblessure laten vervangen door Tony Bergsma, net terug van blessureleed. Het eerste half uur was verder voor Die Haghe, maar doelpunten maken blijft een vak apart. Het speltempo van sv Nootdorp was stroperig en vreemd genoeg paste Die Haghe zich aan het lage tempo aan in plaats van er een schepje bovenop te gooien. Erg vreemd, want er stond toch echt iets op het spel. In de 37e minuut brak Peter de Kleer van Die Haghe door en stoomde op naar het Nootdorpse doel. Op het laatste moment werd hij door Anass Essaoui onreglementair ten val gebracht, waarna arbiter Frank Meeuwenoord niets anders kon doen dan de Nootdorper de rode kaart te tonen. De hierop volgende vrije trap werd door Jelle Halsema richting de kruising geschoten, maar doelman Jordi de Bruijn tikte de bal nipt tot hoekschop. Zo werd de rust bij een 0-0 stand aangevangen.

Direct na de rust belandde een vrije trap pardoes op de paal van Die Haghe en een minuut later kreeg Jelle Halsema een dot van een kans om de score te openen, maar hij schoot naast. Bij een zeldzame aanval van sv Nootdorp wist een aanvaller de bal over de uitlopende Justin van Look in het doel te schieten en zo stonden de tien Nootdorpers ineens – tegen de veldverhouding in – met 1-0 voor. Trainer Marcel Koning greep in en bracht Moaaz Elnahas en Joey van der Vet binnen de lijnen voor Peter de Kleer en Tony Bergsma. Die Haghe bleef kansen missen en was gewoon niet goed genoeg om een gelijkmaker te produceren. Schrijnend was het moment – een kwartier voor tijd – bij een scheidsrechterbal waar twee spelers van Die Haghe geen enkele poging deden om de bal te veroveren, waarna de sluwe spits Mitchell Abdoel er met het speeltuig vandoor ging en de 2-0 kon aantekenen. Wedstrijd gespeeld en Die Haghe moest zich schamen voor het vertoonde spel en de zeer matige inzet. Rida Aarab, ook terug van lang blessureleed, werd nog ingebracht voor Desley Koegler.

Daarna probeerden de Ockenburgers nog even de thuisploeg de duimschroeven aan te draaien, maar dit kwam te laat en bracht ook te weinig. In de blessuretijd wist Dion Versteegen met een afstandsschot in de kruising doelman Justin van Look te verschalken en daarmee de 3-0 op het scorebord te zetten. Zo kwam sv Nootdorp op één punt van Die Haghe, dat TAC’90 en Voorschoten’97 verder zag uitlopen.

Zaterdag aanstaande moet Die Haghe op Ockenburgh tegen VELO uit een ander vaatje gaan tappen anders eindigt het seizoen al heel snel in mineur. Je kunt soms pech hebben, maar nu was er te weinig wil om te winnen. Werk aan de winkel voor de technische staf van Die Haghe, terwijl sv Nootdorp zaterdag uit tegen Valken’68 moet aantreden.