Vrouwen 2B/2C: Forum Sport wint topduel, SEP langs SSS 2

Forum Sport stelde zich nadrukkelijk kandidaat voor de titel na de winst op concurrent VVAC. SEP draait goed mee in de subtop na de winst op SSS 2. Hekkensluiter Ariston’80 verraste met een zege op Kloetinge.

2e klasse B

Quick Boys VR – RKAVV VR

Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong maar RKAVV kwam net voor de rust weer langszij. Lianne van Oosterwijk schoot op aangeven van Zoey van der Hulst de 1-1 op het scorebord. Na tien minuten in de tweede helft namen de Katwijkse vrouwen opnieuw de leiding na een miscommunicatie in de verdediging van RKAVV. De bezoeksters herpakten zich en kwamen al snel op 2-2. Uit een vrije trap van Michelle Hersmis tekende Romy van der Helm voor de 2-2. Vlak voor tijd eindigde het duel alsnog in een teleurstelling voor RKAVV toen Quick Boys de 3-2 op het bord zette.

2e klasse C

VVAC VR – Forum Sport VR

Een uitstekend Forum Sport had veel balbezit in de eerste helft en creëerde diverse kansen. Eline Hoogteijling, Ginger Wouters en Taria Dornkamp vonden de keepster van VVAC op hun pad. In de 25e minuut kwam de ploeg van trainer Marco Sloos (foto) toch op 0-1.  Hannah Molleman bediende met een steekbal Eline Hoogteijling, die uit de draai Ginger Wouters wegstuurde. Wouters passeerde vervolgens de keepster. VVAC creëerde de eerste helft niets, maar kwam vlak voor de rust toch op 1-1. In de tweede helft was Forum Sport opnieuw de baas op het veld en was het wachten op de voorsprong. Die kwam er ook. Bibi van der Linde schoot bij de tweede paal de bal onhoudbaar binnen: 1-2.

DSVP VR – IFC VR

Het treffen in Pijnacker eindigde zoals het begon. Beide teams konden het net niet vinden: 0-0.

SEP VR – SSS VR2

De Delftse ploeg klom naar de vierde plaats door een 2-0 overwinning op het tweede team van SSS. De jarige Charlotte Treffers bepaalde uit een afstandsschot de ruststand op 1-0. Na de thee maakte Annemijn Kreffer het karwei af namens SEP.

Ariston’80 VR – Kloetinge VR

De studentes zorgden voor een stunt door Kloetinge met een 1-0 nederlaag huiswaarts te sturen. In de gelijkwaardige eerste helft kwam Ariston’80 op een 1-0 voorsprong na een perfect uitgespeelde counter. Willemjjn Brouwer maakte een voorzet van Susanne Epema goed af. Voor rust kregen Ariston’80 nog twee grote kansen.

In het tweede bedrijf werd Ariston’80 achteruit gedrukt, maar kon met kunst- en vliegwerk lukte het een tegentreffer te voorkomen. In de blessuretijd redde keepster Esther Meershoek met een prachtige reflex op een inzet van Kloetinge.