2e klasse D: Vitesse Delft verliest in tweede helft van sc Monster

Sportclub Monster heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft ruim gewonnen. Op Sportpark Polanen vielen alle doelpunten in de tweede helft: 5-0. Het geplaagde Vitesse Delft zit in een lastige fase. De resultaten zijn niet goed en deze week werd er afscheid genomen van trainer Ronald Hes. Bij sc Monster gaat het juist een stuk beter, want de ploeg uit het Westland won haar laatste vijf wedstrijden.

Tekst: Harold Koster        |      Foto’s: Danny Ploegaert & Moshe Amsalem

Van krachtsverschil was in de eerste helft geen sprake. Vitesse Delft deed niet onder voor de thuisploeg en was allesbehalve de mindere. Na negen minuten moest Vitesse Delft-keeper Sven Bekking voor het eerst handelend optreden en tien minuten later kwamen de gasten met de schrik vrij, toen spits Jordi van Maanen van dichtbij overschoot. Aan de andere kant was er een schot van Gigi Vermeer, waarbij keeper Willem-Jan Broch een blessure opliep en behandeld moest worden. In de blessuretijd was de beste kans van de eerste helft voor de bezoekers. De inzet van Vermeer werd echter van de lijn gehaald en zodoende gingen de ploegen met een 0-0 stand rusten.

Na de rust gebeurde er aanvankelijk niet veel. Een schot van Vitesse-aanvoerder Daan Burgering ging net naast, buiten bereik van de ingevallen keeper Jakob Elzakkers. Na ruim een kwartier in de tweede helft belandde een vrije trap bij Jesse Groenewegen, die keeper Bekking kansloos liet: 1-0. Kort daarop was er een vergelijkbare situatie. Een vrije trap werd teruggekopt en Jesper Warbout rondde doeltreffend af: 2-0. De kans op een goede prestatie van Vitesse Delft, dat er een uur lang in had gezeten, verdween als sneeuw voor de zon en de spelers waren niet in staat het tij te keren. (Foto’s boven & onder: Danny Ploeagert)

Vanwege blessures aan de kant van de Delftenaren moest de staf noodgedwongen wisselen. Het trainersduo Wolve/Bergen Henegouwen bracht verse krachten, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. In de 81e minuut kwam de bal in het bezit van Van Maanen, die wegdraaide van z’n tegenspeler en de strijd definitief besliste: 3-0. (Foto’s onder: Moshe Amsalem)

Drie minuten later schoot diezelfde Van Maanen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied onberispelijk in en bracht sc Monster daarmee op 4-0. Nadat Vitesse Delft-invaller Rayan Achalhi aan de andere kant een schot door Elzakkers gekeerd zag worden, was het laatste woord voor weer Van Maanen. De man van de wedstrijd maakte zijn derde doelpunt van de middag door een vrije trap wederom op een prachtige manier, maar nu in een andere hoek, in te schieten: 5-0.

De overwinning van sc Monster was terecht, maar wel geflatteerd. Vitesse Delft deed een uur lang uitstekend mee en niets deed vermoeden, dat de uitslag zo hoog uit zou vallen. Volgende week hoopt Vitesse Delft op een beter resultaat in de thuiswedstrijd tegen OLIVEO. sc Monster speelt de kraker in het Westland tegen Westlandia.