Vrouwen 3E/3G: Vlag in top bij ADO Den Haag VR2, DSO pakt punt tegen KMD

De eerste regionale kampioen is bekend. Het MO17-team van ADO Den Haag, dat in de competitie uitkomt als ADO Den Haag 2, werd met overmacht kampioen in de derde klasse G. DSO veroverde haar vierde punt van het seizoen in het duel met KMD.

Tekst: Roland van der Linden   |   Foto’s: Carlo Bol

Vrouwen 3e klasse E

Voorschoten’97 VR – DoCoS VR

De thuisploeg was de hele wedstrijd de betere ploeg en ging de rust in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Eva Vlak. Na de pauze scoorden ook Desiree van Straalen en Kim Kooistra, waardoor de stand 3-0 werd. Na een tegentreffer van DoCoS zorgde Pien Laurens voor de 4-1. Door een tweede treffer van de Leidse ploeg werd de eindstand 4-2.

Vrouwen 3e klasse G

ADO Den Haag VR2 – Sportclub Monster VR

Ondanks goede tegenstand van de Westlandse vrouwen boekte de groengele formatie weer een overtuigende zege. Door treffers van Isa van Schaik en Lotte Vermeulen in de eerste helft en twee doelpunten van Floortje Bol na de doelwisseling kwam een 4-0 eindstand op het bord te staan. Met 112 treffers en vijf tegen werd het ADO Den Haag-team van coach Marten Glotzbach na veertien duels overtuigend kampioen.

DSO VR – KMD VR

KMD begon sterk aan het duel en nam de leiding via treffers van Quinty Roerade en Fleur Kiezeling. Vlak voor rust plaatste Julia de Vries een bal van Danique van Lingen in de touwen en kwam DSO terug tot 1-2. De Zoetermeerse trainster Sara van Vliet voerde een aantal wijzigingen door en dit had effect. De strijd eindigde in balans: 3-3. Namens KMD was Fleur Hofland trefzeker en Danique van Lingen nam de twee treffers van DSO voor haar rekening.

Berkel VR2 – Lyra VR

Lyra moest met 3-2 haar meerdere erkennen in het sterke Berkel 2, dat de tweede plaats inneemt. Bij rust keek een futloos Lyra al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de rust konden Dione van Loenen (2-1) en Marieke van Zweden (3-2) wel het net vinden maar een nederlaag niet voorkomen.

Die Haghe VR – sv Den Hoorn VR

Binnen twintig minuten kregen de toeschouwers al vier treffers te zien, maar was de stand nog in balans: 2-2. Izara Dijkxhoorn scoorde beide treffers van sv Den Hoorn en Simone Bijes en Rubi Munier (strafschop) waren trefzeker namens Die Haghe. De Haagse vrouwen dachten recht te hebben op nog een strafschop, maar kregen geen gelijk van de arbiter. sv Den Hoorn liep nog voor de rust uit naar een 2-4 voorsprong. Een doelpunt van Ashley Sintniklaas werd vlak voor het pauzesignaal gevolgd door een goal van Jasmina Hadzimusic. In het tweede bedrijf kwam in de 2-4 stand geen verandering meer.