3e Divisie B: TOGB boekt ‘volwassen’ overwinning op Hoek

TOGB heeft op haar eigen sportpark Het Hoge Land, Hoek met 3-0 aan de kant gezet. Anthony Slierendrecht verzorgde namens TOGB de 1-0 en 2-0. Na de rust bereidde Slierendrecht de 3-0 voor die door Jordan Weegman binnen werd geschoten.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland. De bus van Hoek stond in de file, waardoor de Zeeuwse formatie verlaat in Berkel en Rodenrijs arriveerde. Om de gasten een fatsoenlijke warming-up te kunnen laten doen, werd een kwartier later afgetrapt.

Gevaar

Al na twee minuten kreeg Hoek een enorme mogelijkheid via de van een schorsing teruggekeerde Sylvio Hage. De aanvaller omspeelde Wouter Vermeer, waarna hij in de één op één met TOGB-doelman Moreno Zwarteveld, niet koelbloedig genoeg bleek. Zwarteveld kon de ingeschoten bal nog net over tikken en voorkwam hiermee een vroege achterstand. Tien minuten later was het voor TOGB aan de andere kant wel raak.

De centraal gepositioneerde Anthony Slierendrecht was het eindstation van een fraaie TOGB-aanval. Met een droge knal liet hij doelman Finn Murre, die de voorkeur kreeg boven Lars Knipping, kansloos. TOGB-coach Jonathan Jonk zag zijn team de wedstrijd controleren Dit laatste ging niet vanzelf. De geelzwarten moesten alert verdedigen en veel meters maken om Hoek geen ruimte te geven. Een opdracht die goed werd opgevolgd, maar natuurlijk veel kracht kost.

Foutje

Hoek kreeg in de eerste helft, langzaam meer vat op de wedstrijd, maar profiteerde niet van een zeldzame fout van TOGB-centrale verdediger Wouter Vermeer. Door een foute aanname verloor Vermeer de bal aan Sylvio Hage. De razendsnelle aanvaller zag echter dat zowel Figo Eijgenraam als Glenn Zandbergen hem op weg naar de TOGB zestien konden achterhalen, waardoor er door TOGB geen averij werd opgelopen.

TOGB controleerde in de slotfase van de eerste helft de wedstrijd. Het liet Hoek de bal rondspelen, gaf hoogdruk op de bal, zodat Hoek geen rust kreeg in haar opbouw en vaak de bal verloor. Vlak voor rust sloeg Anthony Slierendrecht uit een counter opnieuw toe. Slierendrecht werd van achteruit over de rechterflank diep gestuurd. Met de bal aan de voet kon hij vervolgens ongehinderd de Hoek-zestien binnen snellen, om vervolgens doelman Murre voor de tweede keer kansloos te laten: 2-0.

Ander systeem

Na de wisseling van helft schakelde TOGB over op 5-3-2. Hoek speelde hoger op de helft van TOGB, maar was niet in staat grote kansen te creëren. Die zagen de toeschouwers wel aan de andere kant, waar TOGB via Azaroiali, Le Fèvre en Slierendrecht aan de derde treffer rook. De beste kans in deze fase was weer voor de ongrijpbare Slierendrecht. Vanaf links dribbelde Slierendrecht drie Hoek-verdedigers voorbij, zonder dat hij echt gehinderd werd. Het schot van de aanvaller verdween echter net naast de goal van Hoek doelman Murre.

Hoek creëerde weinig tot geen kansen en probeerde vanuit spelhervattingen de aansluittreffer te maken. Nadat Glenn Diedhiou was gestuit, mocht Rik Impens namens Hoek aanleggen. De trap van Impens werd door TOGB-doelman Zwarteveld tot corner verwerkt, waarmee het gevaar geweken was.

Over en uit

TOGB benutte de snelheid van haar voorwaartsen volop. Nadat Finn Ameling, in de ploeg gekomen voor Youri de Winter, aan de rechterkant opkwam, stuurde hij Le Fèvre diep. De voorzet die Le Fèvre gaf draaide gevaarlijk naar de winkelhaak bij de tweede paal, maar viel uiteindelijk net niet binnen. Nadat Max le Fèvre door Vandecandelaere aan het shirt werd getrokken en zo werd gestopt, kreeg de Hoek middenvelder geel van arbiter Tiesinga. De volgende TOGB-aanval leverde de volgende treffer op. Nu was het Slierendrecht die het voorbereidende werk deed. Met een paar prima lichaamsschijnbewegingen zette hij zijn tegenstanders op het verkeerde been, lokte doelman Murre uit zijn doel, om de bal klaar te leggen voor de inkomende Jordan Weegman. De bal op maat werd door Weegman in het lege doel geschoten, 3-0, waarna de wedstrijd na vijfenzeventig minuten beslist was.

Wel zagen de TOGB-supporters Jay Zandbergen per brancard van het veld gaan. In een duel had Zandbergen een knie in zijn rug gekregen waardoor hij geen gevoel meer had in zijn rechterbeen. Het spel lag ruim vijf minuten stil vanwege de blessure van Zandbergen, die vervangen werd door Brandon Sousa. Ook Guus Steerneman kwam in het veld voor Merick Heintjes.

Hattrick

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Anthony Slierendrecht nog een grote kans om zijn hattrick te maken. Nadat Guus Steerneman de bal won in een luchtduel en deze kon verlengen naar Slierendrecht, kwam de centrale aanvaller in kansrijke positie. Het vizier stond bij deze poging echter net niet goed afgesteld, waardoor de hattrick van Slierendrecht uitbleef.

Volwassen

Trainer Jonk was tevreden over de tweede driepunter op rij. Jonk: ,,We hebben volwassen gespeeld en weer de nul gehouden. De eerste twintig minuten zaten we overal bovenop, waardoor Hoek geen kans kreeg in de opbouw. Het is dan heel fijn dat je in deze fase zelf ook de 1-0 maakt en vlak voor de thee ook de 2-0. Na de rust hebben we gewisseld van systeem en zijn we 5-3-2 gaan spelen. Dit moest ook wel omdat we heel veel meters hadden gemaakt in de eerste helft. Hoek creëerde eigenlijk niets gedurende de gehele wedstrijd en dat is een enorm compliment voor mijn ploeg. De 3-0 gooide de wedstrijd wel op slot. Ik heb genoten van mijn ploeg en vertrouw er dan ook op dat we ook volgende week wanneer Kloetinge op bezoek komt, hetzelfde kunnen opbrengen als vandaag.”