Zondagvoetbal: Voorschoten’97 verliest van TOG, eindelijk winst vrouwen Taurus

In Amsterdam bood Voorschoten’97 goed tegenstand aan topclub TOG, maar werd in blessuretijd toch aan de zegekar gebonden. Bij de vrouwen ging RKDEO hard onderuit bij Zwanenburg. Taurus stapte met de eerste driepunter van het seizoen van het veld.

4e klasse C (zon)

TOG – Voorschoten’97

Voorschoten’97 begon in een 1-4-4-2 formatie aan de wedstrijd en liet het spel aan TOG. De thuisploeg had moeite met het goed in de organisatie spelende Voorschoten’97. Toch kon TOG op een 1-0 voorsprong komen nadat de spits de bal uit de hand van doelman Jeroen Vlak kon trappen. Na de thee schakelde trainer Denis Luhulima (foto) van Voorschoten’97 na tien minuten om naar 1-3-5-2 en maakte het de Amsterdammers weer lastig. Rob van de Berg scoorde in de zestigste minuut de 1-1, maar vier minuten later leverde een individuele actie bij TOG de 2-1 op. Voorschoten’97 voetbalde daarna onder de druk uit en kon met de sterk spelende Ferenc Merczel telkens door de verdediging snijden. Uit een voorzet van Jordy van de Wijngaarden scoorde Bryan Hilders de terechte 2-2. Diep in blessuretijd viel een hoekschop van TOG het doel in en werd de eindstand 3-2.

Vrouwen 3e klasse B

Zwanenburg VR – RKDEO VR

In het uitduel bij Zwanenburg konden de Nootdorpse vrouwen van RKDEO geen vuist maken. De ploeg van coach Ton Reijntjes (foto) moest met een 3-0 nederlaag genoegen nemen.

Taurus VR – Kampong VR

Op het sportpark van de TU Delft veroverde Taurus voor het eerst dit seizoen punten. Het werd meteen een flinke overwinning. Het Utrechtse Kampong werd op een dikke 4-0 nederlaag getrakteerd. Taurus blijft ondanks de winst hekkensluiter en heeft zes punten achterstand op Kampong.