Ervin Lee, trainer ADO Den Haag O21: ,,Het was een goede en verdiende overwinning’’

Afgelopen zaterdag heeft ADO Den Haag O21 zich herpakt na het onnodige gelijkspel van een week eerder bij FC Dordrecht. Door de 2-2 vorige week verloor ADO Den Haag O21 een plaats op de ranglijst die aan het einde van het seizoen recht geeft op promotie naar Divisie 1.

Tekst: Glenn Duijzer

Het bezoekende Vitesse O21 werd zaterdag met een 3-0 nederlaag weer richting Arnhem gestuurd en door de resultaten op de andere velden, is ADO Den Haag O21 nu terug te vinden op de tweede plaats in de competitie. Vanaf volgende week beginnen de terugwedstrijden weer en gaat ADO Den Haag O21 verder op jacht naar de promotie richting het hoogste niveau.

Haaglanden Voetbal sprak met Ervin Lee, de coach van het Onder 21-team van ADO Den Haag.

Een 3-0 overwinning tegen, als ik het mag zeggen, een stugge ploeg.

,,In het begin van de wedstrijd was het best wel lastig. We hadden moeite met hun manier van opbouwen. Terwijl ik eigenlijk al in de wedstrijdbespreking had aangegeven op welke manier wij gingen spelen als Vitesse op een bepaalde wijze ging opbouwen. Daar hadden we even moeite mee. Maar nadat we het oppikten, zijn we niet meer in de problemen geweest.’’

Als ik naar de eerste helft kijk, dan heeft Vitesse niets gecreëerd. De enige mogelijkheid die ze kregen was die fout uitgespeelde achterbal.

,,Wij hebben voor de rust ook niet veel kansen gehad. Ik denk dat we het spel een kwartier voor rust overnamen en na de rust zijn we ook niet meer in de problemen geweest.’’

Wat mij positief opviel, is dat de spelers uit de selectie deze wedstrijd een heel andere instelling hadden. Gylermo Siereveld viel bijvoorbeeld op, omdat hij nadrukkelijk liep te coachen.

,,Het is de vorm van de dag die je moet hebben. Gylermo Siereveld speelt altijd constant. Als die erbij is, ben ik een beetje extra blij. Niet dat ik minder blij ben met de andere drie spelers, maar die kunnen wel eens een mindere dag hebben. Dat is helemaal niet erg, maar van Siereveld weet ik dat hij een constante speler is. Ik had het daar met mijn staf over op de bank. Daar wil je eigenlijk niet tegen spelen, die is zo sterk. Dat coachen is ook een kwaliteit van hem en dat verwacht ik ook van hem. Hij is een speler van het eerste. Hij moet zich in de kijker spelen, hij moet leidinggeven aan de verdediging en het team. Net zoals ik dat nu ook van een Sky Heesen verwacht, ondanks dat hij nog een jonge speler is. Ze speelden beiden een hele sterke wedstrijd.’’

Dan hebben we nog de gedaantewisseling van de tweede helft: Niels Noordhoek!

,,Ik vroeg mij echt af wat hij precies in de rust had gedronken. Ik weet niet wat hij had na rust, maar echt alles ging goed. In het begin van de eerste helft was hij zoekende. Maar nadat hij het doorhad, is hij niet meer in de problemen gekomen. Hij heeft het gewoon goed gedaan.’’

Die derde treffer was eigenlijk wel een gevolg van zijn tweede helft. Alles ging goed, dus die bal ging er ook in.

,,Die bal moest er ook gewoon ingaan.’’

Kunnen we concluderen dat het hier een goede overwinning was?

,,Ja, een goede en verdiende overwinning.’’

Komende week op bezoek bij Willem II.

,,Dat is alweer de eerste wedstrijd van de terugronde. Met de Pasen zijn we vrij. We gaan er in Tilburg weer tegenaan. Als we in de terugronde net zoveel punten pakken als we tot nu toe hebben gedaan, dan promoveren we weer.’’

Eerst vandaag de wedstrijd tegen ADO O18, de slag op De Aftrap, het team van Frans Danen.