Beoogde nieuwe bondsvoorzitter KNVB, Frank Paauw, nog niet uitgevoetbald bij Graaf Willem II VAC

Frank Paauw (foto), de beoogde nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB, is een groot voetballiefhebber. Na voor Limvio (Baarn) en XerxesDZB te zijn uitgekomen, voetbalt de huidige politiecommissaris tegenwoordig in een veteranenelftal van Graaf Willem II VAC, waar hij op de positie van rechtsback speelt.

Tekst: Peter Petit

In 2013 kwam Paauw met zijn mede-veteranen nog voorbij in een voetbalcommercial van de ING. Op de website van de KNVB laat Paauw weten nog altijd van het spelletje te genieten. ,,De sfeer in de kleedkamer en de gezelligheid na afloop in de kantine, aan stoppen denk ik niet. Ieder jaar maken we in mei een rondje met de vraag wie er doorgaat, als het aan mij ligt, teken ik weer een jaartje bij, ik voel mij nog fit.”

Toen Paauw nog bij de politie in Den Haag werkte, was hij nauw betrokken bij de overgang van ADO Den Haag van het Zuiderpark naar het nieuwe stadion. De nieuwe voorzitter van de KNVB wordt op 28 maart gekozen. Paauw is door de selectiecommissie van de KNVB als enige kandidaat voorgedragen. Hij volgt Just Spee op die om gezondheidsredenen zijn taken bij de KNVB neerlegt.

(Foto: KNVB Media)

Lees verder