Sylvinho Esajas: ,,Supporters hadden gelijk, we moeten ons schamen voor deze nederlaag’’

In de maand van de waarheid is het ADO Den Haag weer niet gelukt om een wedstijd te winnen. Op bezoek bij Telstar leed de ploeg van trainer Darije Kalezic vrijdag een 3-1 nederlaag.

Tekst: Glenn Duijzer

Aan Haagse zijde was Sylvinho Esajas (foto) één van de invallers. Ondanks zijn leeftijd behoort de 21-jarige middenvelder tot een selectgroepje spelers, dat al langer voor ADO Den Haag uitkomt. Esajas viel na 56 minuten in voor aanvoerder Kürsad Sürmeli. Het mocht niet baten, want aan de 3-1 score veranderde niets meer. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met Sylvinho Esajas.

Je begint op de bank en dan mag je invallen. Sta je te poppelen om in te vallen?

,,Dat altijd, zelfs met deze achterstand. Dan wil ik er alles aan doen om het goed te maken.’’

Heb je het voor jou gevoel goed kunnen maken?

,,Ik doe wat ik kan. Ik geef 1000% in de tijd die ik speel. Voor mijn gevoel heb ik mijn best gedaan, maar dat was niet goed genoeg.’’

Hoe kan dit nu weer gebeuren, weer een wedstrijd die je niet wint. Het zit er natuurlijk al een tijdje aan te komen dat je een wedstrijd verliest.

,,We krijgen gewoon te makkelijk en te snel goals tegen. Ik denk dat we dan achter de feiten aanlopen.’’

Je staat nu twee punten achter FC Groningen met een wedstrijd meer. Ten opzichte van Roda JC sta je drie punten achter met eveneens een wedstrijd meer. Het seizoen duurt nog zeven wedstrijden. Is een plaats voor rechtstreekse promotie nu uit het zicht?

,,Nee, dat niet. In het voetbal kan van alles gebeuren. We geven nu zeker nog niet op. We blijven onze best doen en er zijn 21 punten te verdienen, maar we geven niet op.’’

De volgende wedstrijd is FC Groningen thuis. Ben je blij met een week rust na deze nederlaag en een zware wedstrijd voor de boeg?

,,Ik denk het wel, na deze nederlaag is het wel goed om de hoofden weer fris te krijgen.’’

Jullie zullen deze wedstrijd de komende week weer gaan analyseren? Maar je krijgt bijna iedere week die snelle tegentreffer. Heeft het analyseren dan nog wel nut?

,,Natuurlijk heeft dat nut. Maar het zat tegen Telstar ook niet mee. Voor de rust komen ze er twee keer uit en in beide gevallen is het ook direct een treffer. Dan valt die derde treffer ook nog eens direct na de rust. Dat was ook echt een tegenvaller.’’

Na afloop is de gehele ploeg met reserves naar het uitvak geweest. Wat was de boodschap van de supporters?

,,Schaam je kapot en daar hebben ze ook gelijk in. We moeten ons ook schamen dat we verliezen. Je mag natuurlijk dit duel niet verliezen. Het is gebeurd en we moeten nu ook weer vooruitkijken.’’

Van de huidige selectie ben je één van de weinige spelers, die de Play-Offs in 2022 heeft meegemaakt. Heb je daar ook nog steeds nachtmerries over?

,,Die Play-Offs, tsja. Laat ik het zo zeggen, ik promoveer liever direct.’’

Als je heel zwart/wit kijkt, wordt FC Groningen thuis dan een wedstrijd, waarin directe promotie op het spel staat?

,,Als we die niet winnen, wordt het nog moeilijker. Maar het is nooit klaar, voordat het seizoen is afgelopen. Elke wedstrijd is nu een finale. We hebben nog zeven finales te winnen en dan zien we het wel.’’