HV Toernooi – Sir Winston Cup: Scheveningen eenvoudig langs Oliveo

Scheveningen kende in de poulefase op sportpark Houtrust in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup – na rust – weinig problemen met Oliveo. Belangrijk voor de ploeg van John Blok was ook, dat het vijandelijke net weer prima gevonden werd: 5-1.

Tekst: Ton Beije

In poule B begon Scheveningen goed, want al zeven minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Ed Toonen werd de eerste treffer geproduceerd. Met een prima pass bereikte Mitchell de Vlugt Taygeorni Elvilia in de diepte. De aanvaller bleef koel, omspeelde de Oliveo-keeper en scoorde de 1-0. De Tweede Divisionist kreeg in de eerste helft nog veel kansen om de score op te voeren, maar de Oliveo-doelman stak in goede vorm en pakte soms op wonderbaarlijke wijze inzetten op zijn doel.

Doelpunten

Net als voor rust, werd er ook na de pauze door de thuisploeg in de zevende minuut gescoord. Nu waren de rollen omgedraaid. Mitchell de Vlugt liep perfect de ruimte in en kreeg de bal mee van Taygeorni Elvilia. De Vlugt rondde vervolgens bekwaam af: 2-0. Na dik een uur op de klok een belangrijk moment voor Michael de Niet (foto), die eindelijk ook weer het vijandelijke net wist te vinden: 3-0. Twee minuten later was De Niet weer succesvol. Een eerste schot op doel werd gekraakt, maar De Niet was er vervolgens als de kippen bij om de vierde Scheveningse treffer hard binnen te schieten: 4-0.

Eer

Bij die 4-0 stand wist Oliveo de eer te redden via Laurens Huurman, die de stand op 4-1 bracht. Het laatste woord was toch weer voor de brigade van John Blok. Na een goede aanval drukte Virgil Tjin-Asjoe vijf minuten voor tijd voor de vijfde treffer af: 5-0.