HV Toernooi – Sir Winston Cup: Die Haghe door na gelijkspel bij DHC

In het laatste duel in Poule D van de strijd in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup moest aan de Delftse Brasserskade de beslissing vallen in de wedstrijd tussen DHC en Die Haghe. Tweedeklasser DHC had eerder uit met 4-1 verloren van Vierde Divisionist DSO, terwijl eersteklasser Die Haghe thuis met 1-0 de baas was over DSO. Hierdoor was Die Haghe duidelijk de favoriet om als poulewinnaar door te gaan naar de volgende ronde.

Tekst: Wicher Schreuders        |      Foto’s: Sander de Hollander

DHC was zaterdag na een 0-2 achterstand thuis tegen HBSS teruggekomen tot 2-2, terwijl Die Haghe met 3-0 klop had gekregen van hekkensluiter sv Nootdorp. Met name Die Haghe kon dus in deze midweekse wedstrijd weer wat mentale kracht proberen op te doen. Beide teams maakten van de gelegenheid gebruik om spelers die om welke reden dan ook wat minder speelminuten hebben gemaakt, om juist die nu meer minuten te geven en te laten zien hoe ze ervoor staan. Er werd ook tijdens het duel nog veelvuldig gewisseld.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers, die voortdurend op de DHC-helft te vinden waren. Al na zeven minuten verdween de bal uit een door Leroy Klootwijk genomen hoekschop rechtstreeks hoog in de verre bovenhoek: 0-1. Diverse daaropvolgende kansen voor Die Haghe – onder meer voor Peter de Kleer en Leroy Klootwijk – leverden niets op, mede door alert optreden van DHC-doelman Oussama Zayzaoui. Pas na ruim twintig minuten kwam DHC tot een eerste voorzichtige doelpoging aan de andere kant, dit via een schot van Ouanis el Kadaoui en wat later een kopkans voor Jelle Pearson. Bij het andere doel stelde Klootwijk na een half uur spelen doelman Zayzaoui wederom op de proef, maar de DHC-goalie bracht redding. Vier minuten voor rust dacht DHC na een duel binnen de beruchte lijnen een strafschop te krijgen, maar arbiter Arnoud Stolwijk (Leiden) zag daar onvoldoende aanleiding voor. Vrijwel direct in de daaropvolgende aanval scoorde Die Haghe op bijzondere wijze. Een schot van Moaaz Elnahas belandde op de lat, waarna in de rebound Desley Koegler in schoot. DHC-goalie Zayzaoui keerde de bal, maar via de rug van DHC-verdediger Joey Klijn verdween de bal alsnog in het doel: 0-2.

Na de rust waren de spreekwoordelijke bordjes verhangen. Vanaf de hervatting was DHC in de meerderheid en moest Die Haghe terug. Na 53 minuten resulteerde dit in de 1-2 door de ingevallen Sinan Ocal. Vijf minuten later werd Quinten van Zweden diep gestuurd, waarna hij alleen voor Die Haghe doelman Jordy Haneveld de bal keurig in het doel schoot: 2-2. Daarna bleven de beste kansen voor de thuisclub, maar buitenspelsituaties voorkwam meer doelpunten. Een kwartier voor het eindsignaal schoot Angelo Groen raak, maar bij de voorzet door Kubilay van Oosten was de bal over de achterlijn geweest, waardoor deze treffer door scheidsrechter Stolwijk terecht werd geannuleerd. Daar bleef het vervolgens bij.

Met 2-2 kwam er een einde aan een aardige wedstrijd tussen tweedeklasser DHC en eersteklasser Die Haghe. Voor de rust was Die Haghe duidelijk de sterkste, maar in het tweede bedrijf had DHC de overhand. Daarmee was de remise de juiste eindstand. Hiermee gaat Die Haghe als poulewinnaar verder in het toernooi om de Sir Winston Cup. Beide teams zullen in de competitie nog heel erg hun best moeten doen om zich in hun klasse te handhaven, via de nacompetitie dan wel rechtstreeks.