‘Kind van de club’ Remco van der Knaap stopt na dit seizoen bij Quintus

Bij vierdeklasser Quintus is Remco van der Knaap, ‘kind van de club’ waar hij zich als jongen van zes aanmeldde, bezig aan zijn laatste kunstjes in het eerste team van hoofdtrainer Ramon Hageraats. Van der Knaap stopt vanwege drukte op zijn werk en omdat hij meer aandacht aan zijn gezin wil besteden.

Tekst: Peter Petit

Op 18- jarige leeftijd debuteerde Van der Knaap in het eerste team van de club uit Kwintsheul, waar hij op meerdere posities inzetbaar was. Van nature een ‘10’, was hij ook inzetbaar als ‘6’ en ook als laatste man toonde hij zijn kwaliteiten. De laatste jaren speelde Van der Knaap op het middenveld en maakte hij zich verdienstelijk als motivator binnen de selectie. Hoogtepunt in zijn 25-jarige carrière bij Quintus is het kampioenschap en promotie naar de derde klasse in 2014 onder hoofdtrainer Wim Baggerman.

Mineur

Het debuutjaar eindigde voor Van der Knaap en zijn teamgenoten in mineur. In de tweede wedstrijd in de nacompetitie werd weliswaar met 2-1 gewonnen van Swift Boys, maar deze overwinning was, na de 2-0 nederlaag in de eerste wedstrijd, niet voldoende om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen. In de door Quintus gewonnen wedstrijd vielen maar liefst drie rode kaarten, waarvan er één naar Van der Knaap ging.

(Foto: VoetbalJournaal)

Lees verder