Warming-up 2D: Mooie Westlandse derby op het programma

Op Sportpark De Hoge Bomen staat het topduel tussen Westlandia en Sportclub Monster op het programma. Even verderop gaat Verburch de strijd aan met het sterke VFC. OLIVEO moet afrekenen met streekgenoot Vitesse Delft. DHC speelt een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. Berkel is de tegenstander.

Tekst: Roland van der Linden

Sportclub Monster doet volop mee in de strijd om de eerste plaats. De ploeg van trainer Marc Dijkhuizen speelt aanstaande zaterdag een beladen derby tegen Westlandia. De Naaldwijkers van trainer Theo Verbeek (foto) staan derde, maar hebben zeven punten achterstand op de bezoekers.

Huid

OLIVEO heeft de nacompetitie in het vizier. De huidige nummer vijf van de ranglijst mag proberen laagvlieger en streekgenoot Vitesse Delft aan de zegekar te binden. Op Sportpark Tanthof Zuid zal de thuisploeg haar huid duur verkopen. Vitesse Delft kan de punten goed gebruiken om uit de gevarenzonde weg te komen.

Winst

DHC heeft net als Vitesse Delft zeventien punten. De Delftse club wil een tweede degradatie op rij voorkomen. In het uitduel bij Berkel, dat maar een punt meer heeft verzameld, moet DHC de winst binnenhalen.

 

Verburch lijkt een veilige plaats in de middenmoot te hebben bemachtigd.  Tegen VFC kunnen de Poeldijkers met een overwinning de handhaving al bijna zeker stellen. De Vlaardingers zijn volop in de race voor een plek in de nacompetitie.

Lees verder