Warming-up 2C: Mike de Geer (HVV): ,,Alphia stugge ploeg met kwaliteiten voorin”

De strijd om de eerste plaats in 2C is nog steeds erg spannend. VUC heeft de beste kaarten in handen met drie punten voorsprong op DONK en vier op HVV. VUC heeft met Olympia op papier de meest eenvoudige tegenstander. HVV wacht een lastig uitduel bij Alphia.

HVV ging vorige week terecht onderuit in het thuisduel met FC Oudewater. Trainer Mike de Geer (foto) over dat duel: ,,De eerste helft kon net nog wel beide kanten op, maar de tweede helft waren wij gewoon niet goed genoeg. Vervelend, maar ook niet meer dan dat. Als je dertien wedstrijden niet verliest, kan het gebeuren dat je weer een keer tegen een nederlaag aan loopt. Maar leuk is anders.”

HVV krijgt een zware kluif in het uitduel bij Alphia. De Alphenaren hebben maar twee punten achterstand op de kroonleeuwen. De Geer: ,,Thuis waren de verschillen ook klein en dat verwacht ik weer. Het is een stugge ploeg met kwaliteiten voorin.” Bij HVV ontbreken komende zaterdag Noa de Jong, Lucas Groeneveld (beiden knieblessure), Alex Mouw (enkelblessure) en Alex Burghouwt (schorsing).

Hekkensluiter

VUC lijkt een eenvoudig duel voor de boeg te hebben. De lijstaanvoerder neemt het op tegen hekkensluiter Olympia, dat dit seizoen pas twee overwinningen kon laten noteren. Het thuisduel eindigde in een eenvoudige 3-0 overwinning. Het duel in Gouda vangt aan om 17.15 uur.

Handhaving

Afgelopen week was het sterke DONK net de betere ploeg op het Oostersportpark. SVC’08 moest met 1-2 nipt het hoofd buigen. Komend weekend gaat SVC’08 op bezoek bij Nieuwkoop, dat op een twaalfde plaats staat. Het thuisduel op 4 november werd door SVC’08 met 2-0 gewonnen. Een zege op de thuisploeg zou voor SVC’08 een goede stap richting handhaving betekenen.