Warming-up 4e klasse A/D: Stompwijk’92 naar degradatiekandidaat MMO, FC Zoetermeer naar SEV

In 4A verraste Stompwijk’92 afgelopen weekend vriend en vijand door koploper en titelpretendent Teylingen op de eerste seizoensnederlaag te trakteren. Na het duel tegen de lijstaanvoerder wacht zaterdag het treffen tegen hekkensluiter MMO. In 4D reist het dit seizoen zo dominante FC Zoetermeer af naar Leidschendam voor het duel tegen SEV, al jaren een lastige tegenstander voor de club uit de wijk Rokkeveen. In Maassluis staat deze competitieronde de topper tussen de nummer drie, VDL, en vier, Maasdijk, op het programma.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

MMO-Stompwijk’92

Stompwijk’92 verkeert momenteel in een uitstekende vorm getuige de 3-1 overwinning op koploper Teylingen. Indien de ploeg van hoofdtrainer Erik van Manen nog een plaatsje op de ranglijst stijgt, is het zelfs veilig. Met nog acht wedstrijden te gaan kan tegenstander MMO uit Hoogmade in het meest positieve geval nog op 27 punten uitkomen, waardoor het zich veilig speelt, maar dan moet wel vanaf nu elke wedstrijd worden gewonnen en moeten ook de ploegen die nu nog boven MMO staan zo veel mogelijk verliezen.

4e klasse D

Vredenburch-DHL

Na vier achtereenvolgende gelijke spelen mag Vredenburch zich nu ‘drawkoning’ van de vierde klasse D noemen. Zes van de tot nu toe vijftien gespeelde wedstrijden eindigden dit seizoen tot ongenoegen van hoofdtrainer Remco Torken (foto) onbeslist. De Rijswijkers staan gedeeld tweede, met vijf punten achterstand op het dit seizoen ongenaakbare FC Zoetermeer, dat bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft. Zaterdag moet er eindelijk weer eens gewonnen worden. Dat moet dan gebeuren tegen DHL, dat geen vervolg kon geven aan de mooie cyclus van vier overwinningen. De laatste twee wedstrijden leverden evenzoveel nederlagen op. Hoofdtrainer Tayyab Chaudhry: ,,In de heenwedstrijd hebben we gezien dat Vredenburch een goede ploeg is, met goede individuele kwaliteiten. Wij gaan ons best doen om het hun zo moeilijk mogelijk te maken.”

VDL-Maasdijk

De absolute kraker in deze competitieronde in 4D is het duel tussen de nummer drie VDL, tegen de nummer vier, Maasdijk. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams bedraagt slechts één punt in het voordeel van de ploeg uit Maassluis, VDL, maar Maasdijk moet nog een wedstrijd inhalen. Het team onder leiding van hoofdtrainer Dennis van den Steen, mag hopen dat de jonge doelman van VDL, Sjors de Bruin, niet net zo’n puike partij speelt als afgelopen zaterdag tegen DHL, toen hij zijn doel schoon hield bij de 3-0 zege van het dit seizoen optimaal presterende VDL. Maar tegenstander Maasdijk beschikt in Nick van Vliet, Nikki Krouwer en Scott van de Graaf over spelers, die het elke defensie moeilijk kunnen maken. Hoe dan ook belooft dit een mooi potje te worden.

SEV–FC Zoetermeer

Een zware wedstrijd voor SEV, zo realiseert ook hoofdtrainer Arjan Kortleven zich. ,,De vorige ontmoeting eindigde voor ons in een ongelukkige 3-2 nederlaag, nadat we nog tot de 86e minuut met 0-2 hadden voorgestaan. Dit typeert ons seizoen tot dusver, maar de recente goede periode geeft hoop voor deze wedstrijd. Wij speelden afgelopen zaterdag tegen Maasdijk, ondanks de 4-1 nederlaag, prima, en tot aan de 2-0 was het ook nog een echte wedstrijd. Ons doel is het om Zoetermeer opnieuw lastig te maken en de komende periode punten te pakken om de nacompetitie te ontlopen.”

Bij FC Zoetermeer is iedereen fit. In de ogen van hoofdtrainer Martijn de Zoete van de lijstaanvoerder is SEV traditioneel een lastige tegenstander voor zijn team. De Zoete: ,,In de heenwedstrijd in Zoetermeer was dat ook het geval. We waren de hele wedstrijd aan de bal, maar kwamen door twee counters toch op een 0-2 achterstand. Die wedstrijd toonden we veel veerkracht en door een rode kaart voor SEV in de eindfase konden we de wedstrijd in de blessuretijd nog omdraaien. Dat is precies waar ik het hele jaar voor waak. We zullen weer top moeten zijn en vooral de rust aan de bal moeten bewaren. Ik denk dat SEV het als collectief iedere ploeg moeilijk kan maken.”

Quintus-SEP

De thuisploeg had vorige competitieronde vrijaf, maar is ondertussen al drukdoende om alles voor komend seizoen neer te zetten. Op Remco van der Knaap, die het te druk heeft met gezin en werk, na blijft iedereen. SEP was afgelopen zaterdag wel in actie en boekte een goed resultaat door Vredenburch op 3-3 te houden. Didier van Geenen en Marco van Blitterswijk waren in deze wedstrijd zoals meestal de grote tenoren bij de Delftse formatie.

RVC Celeritas–MSV’71

Een ‘Do or Die’-wedstrijd voor de thuisploeg die onder het bewind van Huib van Oostrum Soede anders is gaan spelen. Van achteruit voetballen, linies dicht bij elkaar, meer de lange bal spelen, verdediging goed neerzetten. Snelle mensen voorin, scoren en dan de boel dichthouden. Met zeven punten uit vijftien wedstrijden staan de Rijswijkers net boven rode lantaarndrager Deltasport. Aan het eind van de competitie degradeert de nummer 11, terwijl de nummers 10, 9 en 8 nacompetitie moeten spelen voor lijfsbehoud. Een plek in de nacompetitie is het hoogst haalbare voor RVC Celeritas, dat de rest van dit seizoen geen beroep meer kan doen op Manuele ‘Lelle’ Faris Daoudi, die aan zijn ongelukkige val bij de wedstrijd tegen Maasdijk twee weken geleden, een dubbele polsbreuk heeft overgehouden. MSV’71 bewaart goede herinneringen aan de heenwedstrijd eerder dit seizoen, waarin het de eerste competitiepunten pakte. Rick de Jonge (2x) en Jasper van Veen zorgden voor de 3-1 eindstand. In de eerste seizoenshelft werd verder alleen nog van Deltasport gewonnen, maar inmiddels tonen de mannen van hoofdtrainer Paul van Loenen een stijgende lijn. Na drie overwinningen op rij (SEP, Quintus en Deltasport) staan de Maassluizers thans op een veilige zevende plek.

 

 

 

Lees verder