Warming-up 3e Divisie: TOGB gaat ook tegen Kloetinge volle bak voor drie punten

Op verzoek van Kloetinge is het aanvangstijdstip van de wedstrijd tussen TOGB en Kloetinge verplaatst naar 15.00 uur. Het is voor de Zeeuwse formatie de opmaak naar het treffen met Hoek op het eigen sportpark op 29 maart. Natuurlijk willen alle spelers uit de selectie van Kloetinge de wedstrijd van het jaar met concurrent Hoek niet missen. Of dit gevolgen heeft voor de elf die komende zaterdag op Sportpark Het Hoge Land aan de aftrap staan met TOGB, zal bij de aftrap blijken.

Tekst: Ron Fruining

De pijntjes in deze fase van de competitie, bepaalt voor veel teams mede de eindklassering. Met nog negen duels te spelen, inclusief het treffen komende speelronde, staat Kloetinge zes punten voor op TOGB. De Zeeuwen zijn terug te vinden op plek acht en TOGB vier plekken lager op plaats twaalf. In het overtuigend gewonnen duel met Hoek (3-0), moest TOGB-aanvoerder Jay Zandbergen (foto) na een knie in de rug, het veld verlaten met een nare klacht. Hij bleek geen gevoel meer te hebben in zijn rechterbeen. Gelukkig kwam dit gevoel gedurende het weekend terug, maar pijnvrij was de middenvelder in de loop van de week nog niet. Zandbergen is één van de spelers uit de groep van Jonk, die een vraagteken is voor het treffen met Kloetinge. Er is deze week weer hard getraind door alle fitte spelers en de medische staf had de handen vol, om alle spelers met pijntjes te behandelen en klaar te stomen voor komende wedstrijd met Kloetinge.

Opmaak

Opponent Kloetinge speelt op vrijdagavond 29 maart op het eigen sportpark de clash met aartsrivaal Hoek. Voor de supporters de wedstrijd van het jaar, voor de spelers een moment om erbij te willen zijn en voor de technische staf een hoofdbreker om de juiste tactiek te bedenken voor een overwinning. Verliezen mag natuurlijk niet!

Opmaak

Maar eerst het treffen met TOGB komende zaterdag, dat wellicht de opmaak is voor de wedstrijd van het jaar. Of de technische staf van Kloetinge spelers die op scherp staan, spelers met kleine blessures en bepalende spelers voor het treffen met Hoek zal sparen of niet in de basis zal laten starten in Berkel en Rodenrijs, is een vraag die vanuit TOGB-perspectief met ja zal worden beantwoord. Jonk hierover: ,,Ik verwacht dat alle spelers van Kloetinge er alles aan zullen doen om de wedstrijd met Hoek niet te missen. Een ambiance waar drieduizend man op afkomen, daar wil je bij zijn. Het kan dus zomaar zijn dat de elf die starten komende zaterdag niet dezelfde zijn waar wij eerder tegen gespeeld hebben en die volgende week opgesteld worden tegen Hoek. Aan de andere kant gaan wij altijd uit van meerdere scenario’s van een tegenstander, waarbij wij – omdat we thuisspelen – ook tegen Kloetinge de goede reeks voort willen zetten en volle bak voor de drie punten gaan.”

Veilig

De 3-0 zege op Hoek bracht het puntenaantal van TOGB op vierendertig, waarmee een langer verblijf in De Derde Divisie B vrij zeker lijkt. Ook gezien het zware programma dat de ploegen onder TOGB nog voor de boeg hebben, zal TOGB zaterdag tegen Kloetinge weer vol voor de drie punten gaan om het gat naar onderen te vergroten en zich steviger in de middenmoot te nestelen.

Slierendrecht

Een troef om dit te kunnen realiseren heeft TOGB zeker in handen. De afgelopen weken liet Anthony Slierendrecht zien het scoren niet te hebben verleerd. De naar Rijnsburgse Boys vertrekkende aanvaller was tegen Hoek goed voor twee treffers en een assist en werd daarmee de “man of the match”. Natuurlijk doe je het als aanvaller nooit alleen, maar het is wel lekker voor het vertrouwen van speler en team als de ballen er makkelijk invliegen. Ook komende zaterdag zal de aanvalsleider van TOGB zijn doelpuntengemiddelde op willen krikken. In de drieëntwintig wedstrijden kwam Slierendrecht tot zeven treffers, waarvan hij er vier maakte in de laatste zes wedstrijden. Een speler die zeker door Kloetinge ‘bewaakt’ zal gaan worden.

Lees verder