Zege bondscoach Advocaat met Curaçao in oefenduel tegen Hull City

Dick Advocaat (foto) heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Curaçao gewonnen. In een oefenwedstrijd werd donderdag Hull City, uitkomend op het tweede niveau in Engeland, met 1-0 aan de zegekar gebonden. Het doelpunt van Curaçao werd reeds in de eerste helft gescoord door centrumspits Rangelo Janna.

Tekst: Peter Petit

In het team van de oud-hoofdtrainer van onder meer ADO Den Haag speelde ook Kenji Gorré mee, in het seizoen 2015-1016 door Swansea City, voor korte duur, aan de club uit de hofstad verhuurd. De nationale ploeg van Curaçao belegt nog tot en met zondag een trainingskamp in het Turkse Belek als voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden in juni voor het WK van 2026. Er wordt in Turkije ook nog geoefend tegen Alanyasport.

Tot de staf van Advocaat behoren onder meer ook keeperstrainer Raymond Mulder van ADO Den Haag en Cor Pot, ook vorig seizoen nog werkend in dienst van de Haagse BVO. En voormalig Onder 21 -en hoofdtrainer Giovanni Franken.

WK-kwalificatie

De eerste wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks is op 5 juni tegen Barbados en wordt op Curaçao gespeeld. De tweede wedstrijd is op 8 juni tegen Aruba. Ook Haïti en St. Lucia zijn ingedeeld in groep C. Advocaat moet met zijn team bij de eerste twee eindigen om door te gaan naar de finaleronde van de kwalificatie. Elk land speelt vier wedstrijden, twee uit en twee thuis.

Lees verder