Debuut Delftse keeper Dani van den Heuvel bij Jong Oranje duurt één helft

De 20-jarige Delftse keeper Dani van den Heuvel (foto, staand links) debuteerde donderdagavond in het team van Jong Oranje in de oefeninterland tegen Jong Noorwegen. Na een vroege goal van de Noren in de tweede minuut, kende Van de Heuvel een vrij rustig vervolg van de eerste helft, waarin hij weinig in actie hoefde te komen.

Tekst: Peter Petit

Bondscoach Michael Reiziger van Jong Oranje verving de doelman met een verleden bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag door Robin Roefs van NEC Nijmegen. Van den Heuvel, sinds 2020 spelend voor de jeugd van Leeds United, raakte in 2022 rond een trainingskamp van Jong Oranje betrokken bij een ernstig auto-ongeluk, waarbij hij zijn nek op twee plaatsen brak en er zelfs voor zijn leven werd gevreesd. De 15-voudige Oranje jeugdinternational herstelde echter wonderwel van de ernstige verwondingen, was na een half jaar weer wedstrijdfit en werd september 2023 opgeroepen voor de selectie van Jong Oranje, waarvoor hij donderdag in Nijmegen debuteerde in de door Jong Oranje verloren oefenmatch (1-2) tegen de Noren.

Maandag

Maandag staat voor het team van Reiziger de uitwedstrijd tegen Moldavië op het programma. Jong Oranje staat in kwalificatiegroep C bovenaan, met acht punten voorsprong op naaste concurrent Georgië. Naast Roefs heeft van Van den Heuvel voor een plek onder de lat ook te maken met de concurrentie van Calvin Raatsie, doelman van Roda JC.

(Foto: Orange Pictures)