Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Opening vieren met een overwinning”

FC ’s-Gravenzande liet vorig weekend een steek vallen door met 2-1 onderuit te gaan bij Capelle. Daardoor moet de ploeg van trainer Mike Jonk (foto) nu de tweede plaats delen met Poortugaal, dat in Rotterdam uithaalde bij VOC (1-6). Zaterdag een bijzondere dag op het Juliana Sportpark. Niet alleen de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam, maar ook de opening/ingebruikname van de nieuwbouw.

Tekst: Ton Beije

Eerst terug naar vorig weekend. Verliezen met 2-1 bij Capelle moet een teleurstelling zijn geweest. Trainer Jonk: ,,Absoluut, we waren de betere ploeg en hebben genoeg kansen gecreëerd, maar het lukte ons niet om de wedstrijd te beslissen. Dat we de wedstrijd in de laatste minuut alsnog uit handen gaven, is mega zuur. Dat zijn momenten die we als team moeten aangrijpen om van te leren.”

Concurrentie

Portugaal, dat ruim won, kwam nu langszij. ,,Dat Portugaal naast ons is gekomen op de ranglijst, onderstreept de concurrentie in deze competitie, maar het biedt ook kansen. Het laat zien dat de competitie nog volledig openligt en dat elke wedstrijd vanaf nu, van cruciaal belang is. We blijven positief”, aldus Mike Jonk.

Laagvlieger

Zaterdag dus Heerjansdam op bezoek, een laagvlieger, die toch HBS op een gelijkspel wist te houden. Wat verwacht je voor wedstrijd? Jonk: ,,Heerjansdam heeft al vaker bewezen dat ze een taaie tegenstander zijn, zoals hun resultaat tegen HBS ook laat zien. We verwachten een tegenstander die voor iedere meter zal vechten en met hun directe spel voor veel gevaar probeert te zorgen. De uitwedstrijd tegen Heerjansdam staat nog vers in mijn geheugen. Het was een wedstrijd met twee gezichten, waarbij we na een zwakke eerste helft sterk terugkwamen in de tweede en de wedstrijd alsnog wonnen. We moeten zaterdag laten zien dat we beide helften onze kwaliteiten kunnen tonen en het onszelf niet onnodig moeilijk maken.”

Opening

Feest op het sportpark. De officiële opening, dus moet de ploeg extra gemotiveerd zijn om een goed resultaat te behalen. Jonk: ,,De officiële opening is een bijzonder moment voor de club en we willen dat natuurlijk vieren met een overwinning. Maar de motivatie is gelukkig bij iedere wedstrijd terug te zien bij onze ploeg.”

Twijfelgevallen

Dan de personele bezetting. ,,Er zijn een paar twijfelgevallen, maar we hopen dat iedereen fit genoeg is om te kunnen spelen. Natuurlijk nemen we geen onnodige risico’s, we zullen iedereen tot het einde van het seizoen keihard nodig hebben”, weet ook trainer Mike Jonk. De aftrap van de wedstrijd is om half drie.