Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,We zullen het zelf af moeten dwingen”

Scheveningen stond vorig weekend tegen de verhouding in na afloop van het duel in Haarlem bij Koninklijke HFC ten onrechte weer met lege handen. Het zit de ploeg van John Blok (foto) in diverse wedstrijden na de winterstop niet mee. Zaterdag op Houtrust nieuwe kansen. Dan komt AFC op bezoek, nog altijd een sterke tegenstander, maar dit seizoen ook niet in de kopgroep terug te vinden.

Tekst: Ton Beije

Hoek kijk Blok terug op dat duel tegen Kon.HFC, goed voetballen en toch met lege handen staan. Frustrerend? Blok: ,,Niet gefrustreerd, maar wel teleurgesteld dat we het maar niet voor elkaar krijgen om onszelf een keer te belonen. Maar uiteindelijk gaat het om doelpunten maken en dat doen we te weinig.”

Invloed

Excelsior Maassluis kwam ook dichterbij, de spanning neemt ook onderin toe. Men zegt aan elke serie komt een einde. Voor Scheveningen niet onbelangrijk om nu een keer een driepunter binnen te halen op eigen veld. Gelet op het spel zou je zeggen het kwartje moet ook een keer de goede kant op vallen. Blok: ,,Dat klopt, maar dat zullen we toch zelf af moeten dwingen. Het zou fijn zijn als het een keer meezit, maar daar kan je niet op rekenen. Wij moeten ons focussen op de zaken waar we invloed op hebben en die zo goed mogelijk uitvoeren.”

Wisselvalliger

Zaterdag komt AFC op bezoek, draait een minder seizoen, maar toch ook geen eenvoudige tegenstander. Speelde vorig weekend gelijk (1-1) tegen De Treffers. Wat verwacht je voor wedstrijd? Blok: ,,AFC heeft nog steeds een meer dan uitstekende ploeg, maar is dit seizoen iets wisselvalliger. Dat is ook goed te verklaren, want er zijn wat jongere spelers ingepast en daarnaast wat langdurige blessures geweest.”

Wat herinner je je van de uitwedstrijd in Amsterdam? Blok: ,,Dat was een redelijk gelijkwaardige wedstrijd met veel mogelijkheden voor beide teams.”

Strijdlust

Scheveningen staat nog op een veilige plek, maar de concurrentie nadert en plek veertien (ADO’20) heeft zeven punten meer. Voel jij de druk bij je ploeg toenemen. Hoe gaan spelers daar mee om? Blok: ,,Natuurlijk voetbal je lekkerder als je de week daarvoor gewonnen hebt of tien punten meer hebt, maar ik heb niet de indruk dat we daar niet mee kunnen omgaan. Het maakt de wil en strijdlust om drie punten binnen te halen alleen maar groter.”

Zege

Dinsdag een ruime zege in het Haaglanden Voetbal Toernooi, voor spelers ook belangrijk om weer even het gevoel van een zege te proeven en voor aanvallers om het vijandelijke net te vinden. Nooit verkeerd voor het zelfvertrouwen al is het tegen een lagere opponent. Blok: ,,Winnen is altijd lekker ongeacht tegen wie je speelt. Laten we hopen dat we zaterdag het net ook weer wat makkelijker vinden.”

Scheveningen kan zaterdag in ieder geval geen beroep doen op Mehmet Aldogan.

Lees verder