4e klasse D: SEV houdt FC Zoetermeer op gelijkspel, RVC Celeritas onderuit

In een zinderend duel hield SEV een punt over aan de strijd met het ongeslagen FC Zoetermeer. RVC Celeritas leek op weg naar een zege in de wedstrijd met MSV’71 maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.

SEV – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer was veel op de helft van SEV te vinden maar kon niet echt grote kansen creëren. Na iets meer dan een kwartier spelen brak SEV voor het eerst uit. Dit resulteerde tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong voor de Leidschendammers dankzij Tommy van de Berg. FC Zoetermeer werd scherper en kreeg kansen om te scoren. Dit leidde tot de 1-1 van Bjorn van Heijst op aangeven van Bhodi Streekstra en ook de 1-2 kwam op naam van Van Heijst. Na de rust was SEV wat sterker en kreeg FC Zoetermeer niet echt kansen. SEV dat vocht voor wat het waard was kwam door een treffer van Jerry Speelberg na een magistrale actie op 2-2. Helaas voor SEV moest Speelberg even later het veld geblesseerd verlaten. FC Zoetermeer kreeg daarna diverse kansen maar SEV-doelman Mitchell van Kessel liet zich niet verschalken: 2-2.

RVC Celeritas – MSV’71

De thuisploeg leek op een prima resultaat af te gaan in de eerste helft tegen MSV’71. Na tien minuten zorgde Jergo Leijdekkers voor een 1-0 voorsprong en vijf minuten later tekende Fernando Couvreur (foto) voor de 2-0. Na een tegentreffer van de bezoekers uit Maassluis kwam RVC Celeritas op 3-1 dankzij opnieuw Couvreur. Een kans op de 4-1 werd gemist waarna MSV’71 na slecht ingrijpen van de thuisploeg op 3-2 kwam. Vlak voor rust werd het ook nog 3-3. In de tweede helft moest trainer Huib van Oostrom Soede spelers uit het tweede inbrengen. MSV’71 kon profiteren en trok het duel met 3-5 naar zich toe.