4e Klasse A/C: GSC ESDO pakt tweede plek na winst op DUNO

ODB en sv Erasmus hielden elkaar in evenwicht. GSC ESDO deed goede zaken door winst op DUNO. Stompwijk’92 verloor van hekkensluiter MMO.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

MMO – Stompwijk’92

Stompwijk’92 ging op bezoek bij hekkensluiter MMO. Vorige week bonden de Stompwijkers de koploper aan de zegekar en gingen dus vol vertrouwen van start. Helaas voor de thuisploeg ging het deze wedstrijd niet zo gemakkelijk. MMO kwam verrassend op voorsprong en daar had Stompwijk’92 even moeite mee. Toch was daar de vertrouwde kracht Nick Ammerlaan die de score weer gelijktrok: 1-1. Zijn doelpunt was alleen niet genoeg, want MMO scoorde voor de tweede keer: 2-1. MMO gooide het achterin op slot en zo eindigde de wedstrijd tussen MMO en Stompwijk’92 met een nipte voorsprong voor de gastheren.

GSC ESDO – DUNO

GSC ESDO ontving DUNO. DUNO kon bij winst over de thuisploeg heen stappen op de ranglijst, terwijl GSC ESDO uiteraard DUNO verder van zich af kon houden bij een overwinning. Beide teams hadden dus baat bij drie punten. In de eerste helft gebeurde er niet veel en zo bleef de stand dan ook dubbelblank bij rust. GSC ESDO kwam daarentegen sterk en scherp uit de kleedkamer. De thuisploeg scoorde twee keer via Houssain Zeryouh en Redouan Tabelhajet en wist zo DUNO op afstand te houden. DUNO kon ondanks de winst van vorige week (op ODB) nu geen vuist maken en moest dus de punten achterlaten op sportpark Escamp I.

ODB – sv Erasmus

ODB had na afgelopen week wat goed te maken. ODB begon echter niet scherp aan de wedstrijd en maakte de kansen die het creëerde niet af. sv Erasmus daarentegen creëerde niet veel mogelijkheden, maar toch kwam het halverwege de eerste helft op voorsprong door een corner die in een keer over de keeper in het doel verdween: 0-1. ODB probeerde de draad weer op te pakken en wist zich nog wat kansen te scheppen, maar ging toch de kleedkamer in met een achterstand. De thuisploeg kwam sterk de kleedkamer uit en kwam na een vrije trap van Diego Wille (foto midden) op gelijke hoogte: 1-1. sv Erasmus kwam na een duel één-op-één te staan met de ODB-doelman en dat betekende de 1-2. Een aantal minuten later schoot Nicky Keus ODB echter terug in de wedstrijd: 2-2. ODB had een sterk slotoffensief en had de laatste minuut nog een kans op de winst, maar de sv Erasmus-goalie redde het punt voor zijn ploeg.