3e klasse D: Koploper HVC’10 vergoot voorsprong op concurrenten

In Hoek van Holland was HVC’10 Kethel Spaland de baas. De lijstaanvoerder kwam nog steviger in zadel te zitten doordat regiogenoten Lyra en MVV’27 overwinningen boekten op Excelsior’20 en Rhoon. Naaldwijk deed slechte zaken door te verliezen van Meeuwenplaat.

HVC’10 – Kethel Spaland

HVC’10 boekte haar negende achtereenvolgende overwinning wat een clubrecord is sinds de oprichting van de club in 2010. De thuisploeg kreeg diverse kansen, maar het was Kethel Spaland dat in de 34e minuut kon scoren. Een terugspeelbal werd onderschept en Jayden Swarts kon de 0-1 maken. Drie minuten later was het alweer gelijk. Mitchel Bouwhuis werkte een bal van Michael van den Bos in de touwen: 1-1. In de tweede helft stelde HVC’10 de winst veilig. Jorno Reurink (foto) stond aan de basis van beide treffers. Mitchell Bouwhuis tekende voor de 2-1, waarna Rico Sterrenberg het slotakkoord verzorgde: 3-1.

Lyra – Excelsior’20

Op eigen veld boekte Lyra een prima resultaat door Excelsior’20 met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen. De Schiedamse bezoekers die op de tweede plaats staan, konden tot aan de rust Lyra bijbenen. In de tweede helft bracht Roy van der Sar de 1-0 op het scorebord. Door twee treffers van Dyon Lemckert kwam de eindstand op 3-0 te staan. Door de zege klom Lyra naar een derde plaats met een punt achterstand op tegenstander Excelsior’20.

Rhoon – MVV’27

Ook bij MVV’27 waren er lachende gezichten na de knappe zege op het sterke Rhoon. De Maaslanders trokken na een 1-1 ruststand het duel in de tweede helft naar zich toe. Bij het eindsignaal stond een 1-3 stand op het scorebord. Wijnand van der Schee, Huib van Braneveldt en Jaco Buijnink waren trefzeker namens MVV’27.

Meeuwenplaat – Naaldwijk

In de strijd tegen degradatie leed Naaldwijk een gevoelige nederlaag tegen Meeuwenplaat. De thuisploeg won het duel met 2-1. Alle doelpunten werden in de eerste helft gescoord. Jeroen Vogel was trefzeker voor Naaldwijk uit een strafschop. De Westlanders staan tiende, maar hebben nu nog maar een punt voorsprong op Meeuwenplaat en OVV.

(Foto: Mischa Keemink – WaterwegSport.nl)