2e klasse D: Verburch moet winst aan VFC laten, Westlandse derby in balans

In het Westland stonden twee mooie duels op het programma. Verburch moest haar krachten meten met het sterke VFC en in Naaldwijk stonden de ‘buren’ Westlandia en Sportclub Monster tegenover elkaar in het strijdperk.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: Danny Ploegaert

Verburch – VFC

In de openingsfase waren de eerste kansjes voor VFC. De thuisploeg kreeg haar eerste mogelijkheid na bijna een kwartier spelen. Vince van der Knaap kon een bal van Max Spliler niet in het doel krijgen. Halverwege de eerste helft kreeg Verburch in een korte tijd twee treffers om de oren. De Poeldijkers herpakten zich en kwamen vlak voor rust terug in het duel dankzij een treffer van Van der Knaap: 1-2. Dertien minuten in de tweede helft was VFC opnieuw trefzeker en kwam de 1-3 eindstand op het bord.

Westlandia (za) – Sportclub Monster

Al na acht minuten was het raak voor de thuisploeg. Een hoekschop van Donny van Oijen belandde door Timothy Le Duc in het strafschopgebied. Merlijn Steenman kon vervolgens de 1-0 op het scorebord schieten. De kansen waren daarna voor Sportclub Monster, maar doelman Tim Janssen liet zich niet passeren.

Met een half uur op de klok moest de ploeg van trainer Theo Verbeek toch een tegentreffer incasseren. Kirill Slutsky schoot de bal via de lat fraai binnen: 1-1. In de tweede helft kon Westlandia een aantal keren gevaarlijk worden en voerde de druk op. Het leverde niets op de stand bleef 1-1.