2e klasse C: HVV omzeilt lastige klip in Alphen aan den Rijn

Voor HVV stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Om mee te blijven draaien in de titelstrijd moest het duel tegen Alphia in winst omgezet worden. De ploeg van trainer Mike de Geer slaagde met vlag en wimpel in die missie.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Patrick Gorlee

HVV ging furieus van start in het duel met Alphia. Connor Coward plaatste de bal keurig in de verre hoek na een minuut in de wedstrijd: 0-1. HVV bleef sterk spelen en kon in de achttiende minuut opnieuw juichen. Nu was het Boris Gorlee die succesvol was in de afwerking. De 0-2 bleef op het bord staan tot aan de rust. Vlak voor het pauzesignaal moest Joppe van der Brugge een gele kaart incasseren.

Al na vijf minuten in de tweede helft deelde HVV de genadeklap uit. Namens de ploeg van trainer Mike de Geer scoorde Joppe Dekker uit een voorzet van Boris Gorlee. Alphia kon geen vuist meer maken. Pas in de 84e minuut leverde een mooi uitgespeelde aanval de 1-3 eindstand op. Door deze zege blijft HVV op een keurige derde plaats staan met koploper VUC nog in het vizier.