1e klasse C: RKDEO moet voorsprong prijsgeven tegen sterk terugkomend Wippolder

Wippolder – RKDEO op sportpark Pauwmolen mocht vooraf zeker een fraai affiche genoemd worden. Beide clubs zijn namelijk nog volledig in de race voor het kampioenschap.  RKDEO ging met een voorsprong (0-1) rusten, liep verder uit na rust (0-2), maar Wippolder toonde veerkracht en kwam alsnog langszij: 2-2

Tekst & foto’s: Sander de Hollander & Wouter Dill

Het eerste wapenfeit was er al snel voor Wippolder, maar het schot van Richard Kasius ging over het Nootdorpse doel heen. Zeven minuten later een schotje van RKDEO-aanvaller Olaf Kramer, maar dat leverde geen probleem op voor Wippolder-doelman Dion de Jong. Jazz Vermeer had even later een gevaarlijk voorzet in huis, maar doelman De Jong was attent bij de eerste paal. (Foto’s onder: Sander de Hollander)

Na bijna een kwartier spelen gevaar voor het RKDEO-doel. Uit een voorzet van Daley Uythof werd de bal ingekopt, maar arbiter Ferit Akkaya reageerde op het vlagsignaal van zijn assistent wegens buitenspel. Na bijna een half uur op de klok nam RKDEO de leiding. Een voorzet van Olaf Kramer werd door Robin Schaarman binnengewerkt: 0-1. Omdat Wippolder-trainer Mark Moen de aandacht trok van de leidsman, is die nog naar zijn assistent gelopen, maar keurde de treffer toch goed. In het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer voor beide doelen.

Na de doelwsisseling het eerste gevaar van de bezoekers. Al in de tweede minuut liet Irian Boeschoten vanaf links een voorzet los, maar bij de tweede paal kwam Sven van Noppen net te laat om echt gevaarlijk te worden. Vlak daarna moest RKDEO-trainer Wesley Opskamp noodgedwongen wisselen. Bij een sprint naar de achterlijn maakte Robin Schaareman het bekende gebaar en greep naar zijn hamstring. Epskamp bracht nu Fahmie Labari in. Na elf minuten in het tweede bedrijf werd het 0-2. Jazz Vermeer legde de bal terug op Irian Boeschoten die vervolgens voorgaf en Youni de Bruin de bal zag binnenkoppen.

Na een uur kreeg Wippolder, dat zich niet zomaar bij een nederlaag wilde neerleggen, twee hoekschoppen op rij te nemen. Bij de tweede corner plukte RKDEO-doelman Huub Koning de bal klemvast. Met nog zo’n kleine twintig minuten te spelen greep Wippolder-trainer Mark Moen in. Hij bracht drie wissels in het veld. Noah Biemans, Berto de Vree en Luuk Dill verlieten het veld en Tyler van Baalen, Yannick Prade en Guy Mulier namen hun plaatsen in.

Binnen een kwartier was er succes voor de gastheren. Daley Uythof stuurde Rob Overvliet met een steekbal richting achterlijn weg en Overvliet schoot de bal in de korte doek binnen: 1-2. Vijf minuten later had RKDEO uit kunnen lopen, maar uit een vrije trap knalde namens de Nootdorpers Tommy Simonis de bal over de kruising. Met nog zeven officiële minuten te gaan stond Daley Uythof weer aan de basis van een Delftse treffer. Zijn voorzet kwam bij Rob Overvliet, die de 2-2 liet aantekenen.

Diep in blessuretijd een overtreding van Sven van Noppen (RKDEO) op Daley Uythof, maar Wippolder bleef in balbezit en scheidsrechter Akkaya liet doorspelen. De speler van Wippolder liet de bal over de zijlijn gaan en scheidsrechter Akkaya floot alsnog voor de overtreding op Uythof. De vrije trap leverde niets op. Een minuut later nog wel een rode kaart. Jari Seffelaar van de thuisploeg beging een overtreding op Jazz Vermeer en scheidsrechter Akkaya twijfelde niet en trok direct rood en Seffelaar kon voortijdig vertrekken. (Foto’s onder: Wouter Dill)

Het eerste uur ging het goed gelijk op en kwam RKDEO op een 0-2 voorsprong. Na de driedubbele wissel een sterker Wippolder, dat nog vol voor de winst ging en het spelbeeld wist om te draaien.