1e klasse C: Knappe overwinning van Forum Sport op LFC

Opnieuw was het een interessante competitiewedstrijd zaterdag op sportpark ’t Loo in Voorburg. Forum Sport ontving het Leidse LFC (voorheen FC Boshuizen), dat in de subtop van de eerste klasse bivakkeert. Een elftal dat bekend staat om zijn voetbaltechnische capaciteiten met een aantal zeer behendige spelers.

Tekst: Jean Nederlof

Forum Sport wisselt zeer goede wedstrijden af met soms teleurstellende prestaties, zoals vorige week uit bij Voorschoten’97. Als Forum Sport mee wil blijven doen om de prijzen dan moest er zaterdag echt gewonnen worden. Trainer Bas Steffens moest ook zaterdag weer wat improviseren als gevolg van blessures. Diego Lopes startte als linkerverdediger. Een mutatie die prima uitpakte.

Forum Sport toonde weer de zo bekende fanatieke instelling en stond al na vier minuten op 1-0. Na een prachtige uitgespeelde aanval, een slim overstapje en een mooie assist van Hayden Bergen werd Sven Koppenol gevonden, die met een strak schot LFC-doelman Francis Ashley kansloos liet: 1-0. Tegenstander LFC probeerde snel terug te komen in de wedstrijd en kreeg een aantal zeer goede kansen. Vooral rechterspits Abdennour el Fazazi was zeer gevaarlijk en bracht een aantal keren medespelers in kansrijke positie.

Toch was het weer Forum Sport dat toesloeg. In de 24e minuut ontsnapte Sven Koppenol op links aan zijn tegenspeler en stelde Jeroen Goodett in staat om te scoren: 2-0.

Forum Sport bleef drukken en met veel mooie aanvallen ontstonden er diverse kansen. De goed spelende Justin van Otterloo ontving vlak voor rust de bal van – opnieuw – Sven Koppenol en schoot keihard op de lat. De terugkomende bal werd door hem opnieuw ingeschoten. Ditmaal onhoudbaar in de kruising: 3-0. De thuisploeg kon met die 3-0 voorsprong gaan rusten.

De tweede helft werd door Forum Sport overtuigend uitgespeeld. Scoren was niet per se nodig. Wel de nul houden en daar slaagde de ploeg van trainer Bas Steffens prima in. Met verse krachten Jano van der Bos, Soufiane Marfouk en Tobias Mokveld voor Haitam El Marid, Hayden Bergen en Diego Lopes werd de wedstrijd zonder problemen uitgespeel, al moest keeper Petter van Pruijssen nog wel een paar keer handelend optreden. Dat deed hij foutloos.

In deze fase van de competitie zijn de punten duur en Forum Sport wist er zaterdag drie binnen te slepen. Opvallende spelers bij Forum Sport waren middenvelders Ruben Gyamfi, Justin van Otterloo en spits Sven Koppenol. Als ploeg met de minste verliespunten in de eerste klasse C gaat het er nu echt om.

Op paaszaterdag speelt Forum Sport voor de beker thuis tegen het Leidse RCL. Dat is de kwartfinale van de districtsbeker. Een week later volgt de competitiethuiswedstrijd tegen TAC’90. En LFC (zevende op de ranglijst) ontvangt op 6 april de huidige nummer vijf RKDEO.

 

 

Lees verder